Du er her

- Aldri vært dyrere å feilrekruttere

- Service og kompetanse har alltid vært et viktig element i tekstilbransjen. Behovet for kunnskapsrike og engasjerte ansatte er derfor helt avgjørende for at bedrifter skal kunne være konkurransedyktige i dagens marked.
Av Redaksjonen
Publisert 20.12.2018 16:33

Dette mener Trude Strøm (46), som jobber for Nor Selection Rekruttering. Hun har en klar oppfordring til bedrifter som er i, eller skal i gang med ansettelser.


Trude Strøm

- Bruk et rekrutteringsselskap. Det gjør uten tvil prosessen enklere, tryggere og mer effektivt, sier Strøm. Du kan ha fullt fokus på dine ordinære arbeidsoppgaver mens jeg leter etter din nye medarbeider.

Hun har jobbet i tekstilbransjen i 25 år, og føler seg sikker på hva som må til for å finne kandidaten som passer bedriftens behov.

- Hvordan finner jeg de rette personene til jobben?

- Det er dyrt å ansette feil. Å finne den rette personen til en stilling er en tidkrevende prosess. Jeg har bred erfaring fra bransjen og vet hva man bør se etter som arbeidsgiver, og kan gjøre opplevelsen mindre stressende, sier Strøm. Å bruke en profesjonell til å finne nye medarbeidere sparer deg ikke bare for dyrebar tid, men gir også en trygghet med tanke på selve utvelgelsen.

Hun har vært alt fra selger i butikk, jobbet som selger, salgssjef og salgsdirektør på leverandørsiden, og har med det en bred forståelse av bransjens behov fra ulike hold.

- Hva er viktigst?

-  Jeg går grundig inn i stillingsbeskrivelsen som er utgangspunktet for hvem jeg skal lete etter til den aktuelle stillingen. - Ellers er jeg nøye med sjekk av referanser og alle oppdragsgivere mottar en referanserapport som en del av grunnlaget før beslutningen om ansettelse tas. I tillegg er jeg opptatt av tett dialog og kvalitetssikring med oppdragsgiver underveis i prosessen, sier hun.

-Når bør vi bruke rådgiver?

- Bedriften må selv se på hvor det er mest hensiktsmessig å bruke en rådgiver. Om det er hele prosessen eller eventuelt kvalitetssikring mot slutten.

Hun legger til at bedrifter som skal i gang med ansettelser har ulike behov og en rådgiver vil kunne hjelpe med tilpasset veiledning i prosessen. Det er også viktig å se teamet i sin helhet og hva salgs ressurs som skal til for å utfylle teamet.

Avgjørende faktorer

Trude mener at ved å følge aktivt med i markedet, danner man et grunnlag for god forståelse av bransjens utvikling og stiller med det sterkere i rekrutteringsprosesser:

- Det handler om å finne den rette kandidaten til jobben, basert på alt fra kompetanse til personlighet. Nor Selection sitter på et unikt oppdatert nettverk og jobber aktivt med search etter din nye kollega.