Du er her

Både sport, mote, hverdag og fest fra Dale

Et sikkert høsttegn nå det nærmer seg OL: Dale of Norway samler kjente skiansikter for å presentere OL-genseren for den norske troppen. Men det kom mange andre nyheter også.
Av Ove Hansrud
Publisert 11.10.2017 09:55

OL-genseren fra Dale er Norges mest tradisjonsrike plagg. Dale of Norway har vært offisiell leverandør til Norges Skiforbund siden Vinter-OL i Cortina i 1956, og har designet over femti offisielle gensere for alle OL og VM i denne perioden.

 Olympic Passion er navnet på den offisielle genseren til vinter-OL 2018 i Sør-Korea. Designet er inspirert av 1950-tallets sportsgensere, med en stripe over brystet, kombinert med dalende snø.


Kjetil Jahnsrud og Nina Løseth med Tor og Tora

I tillegg ble det en presentasjon av Viking-kolleksjonen, som er de offisielle genserne for det norske alpinlandslaget. Vikingplaggene er inspirert av norrøn mytologi, laget i røffe sorte og grå farger med Viking-mønstre og to runesymboler. De nye modellene inkluderer blant annet Tor og Tora genser, en next to skin-genser som kan brukes alene eller som undertøy, en genser og jakke og en vind- og vanntett ytterjakke.

Men presentasjonen inneholdt mye mer enn sport og tradisjonelle mønstre. Dale of Norway har lagt ned mye ressurser i å utvikle nye kvaliteter og designe mer trendy moteplagg, og kommer med en rekke nyheter denne høsten. Med blant annet modeller i ulike ullkvaliteter og nedtonende mønstre og yttertøy i innovative «wheaterproof» modeller.

Active-serien er rettet mot en aktiv livsstil, til sport, friluftsliv og hverdagsbruk.

Heritage-serien er myke og lette ullplagg basert på tradisjonelle mønstre.

Active & Wheaterproof gir ull nye anvendelsesområder som vann- og vindtett yttertøy.

 Style er lette og elegante moteplagg i merinoull eller en blanding av merino og cashmere, med diskrete mønstre, eller i ensfargede modeller.


Sjal i merino og cashmere