Du er her

Bærekraftig mote og UNICEF-dokker fra L-L-B

 Designer Lisbeth Løvbak Berg, med merketL-L-B, fikk sjansen til å presentere høst/vinter- kolleksjonen CITADINE under Ecoluxe London Show i februar, det første etiske moteshowet under London Fashion Week.
Av Ove Hansrud
Publisert 06.05.2014 14:00

Inspirert av travelt byliv, behovet for å ha alt med seg når man løper fra jobb, til et event, i alt slags vær - kort sagt – livet til en sterk, moderne «citadine» (bykvinne). Dette kommer frem gjennom multifunksjonelle plagg med et klassisk preg.

Alle plagg er håndlaget i Frankrike av ull, vannavstøtende materialer og silke.

L-L-B vil også presentere kolleksjonen på Ethical Fashion Forum Brand Preview, «The Leading Global Showcase for Sustainable Fashion», og den vil bli stilt ut i galleriet Alchimia i Dijon, Frankrike fra den 15. mai, hvor et samarbeidsprosjekt med UNICEF også vil bli vist fram.

Bak L-L-B, finner du designer Lisbeth Løvbak Berg. Hun lanserte sin første kolleksjon “Decay in Beauty” i London høsten 2010 og har siden startet merket L-L-B.

Det er et motemerke med en konseptuell så vel som praktisk tilnærming til bærekraftig mote. Hovedfokuset er på gjenbruk (upcycling), med mottoet “why waste it when you can wear it”, i kombinasjon med etiske og økologiske materialer.

L-L-B har mottatt støtte fra Utenriksdeparte-mentet og Norsk form for å delta på Ecoluxe London.


Jobber med UNICEF

Løvbak Berg jobber sammen med UNICEFs lokale forening i Côte d’Or, Frankrike og presenterer samtidig med sin nye kolleksjon eksemplarer av dukkene « Frimousses du Monde », laget i samme stil.

Takket være samarbeid med flere designere og kunstnere er det dukkene «Frimousses du Monde» som vaksinerer barn. Mot en donasjon på minimum 20 €, kan man bli eier av en av disse dukkene og bidra til finansieringen av vaksinasjon av barn der det trengs.

Denne UNICEF-kampanjen gjør det mulig å vaksinere over 100 millioner barn hvert år.

Nøkkelord