Du er her

Benetton provoserer igjen

Med sin nye kampanje ”unhate” provoserer Benetton igjen. Et bilde hvor Pave Benedict XVI kysser Ahmed Mohamed el-Tayeb, Imam av Al-Azhar-moskeen i Kairo, ble for sterkt og måtte trekkes. Men flere andre bilder, som Angela Merkel som kysser Nicholas Sarkozy, går videre. 
Av Ove Hansrud
Publisert 17.11.2011 08:31

Benetton provoserer igjen med kyssebilder av en rekke av verdens fremtredende ledere.

Hat avler hat. Ved å ikke-hate, dør hatet. Dette begrepet om toleranse oppsummerer prinsippene bak Benettons nye UNHATE-kampanje. Kampanjen tar sikte på å fremme nærhet mellom mennesker, religioner, kulturer og en global oppfordring til handling.

Denne verdensomspennende kampanjen ble presentert av Alessandro Benetton, nestleder i Benetton i Benettons butikk i Boulevard Haussman.

Barack Obama og Hugo Chavez.

UNHATE-kampanjen består av en rekke banebrytende bilder av verdens ledere som kysser hverandre: Barack Obama og kinesiske lederen Hu Jintao, pave Benedict XVI og Ahmed Mohamed el-Tayeb, Imam av Al-Azhar-moskeen i Kairo (det viktigste og mest moderate senter for sunni-islamske studier i verden), den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu.

Dette er, ifølge Benetton, symbolske bilder av forsoning - med et snev av ironisk håp og konstruktiv provokasjon – for å stimulere til refleksjon om hvordan politikk, tro og ideer, selv når de er sprikende og gjensidig motsatte, må føre til dialog og mekling.

___________________________________________________

 


Lik oss på facebook, og få tekstilforum-nyheter rett på sida di

"