Du er her

Billigere å starte AS

Regjeringen ønsker å senke inngangsbilletten for å stifte aksjeselskaper fra 100 000 til 30 000 kroner.
Av Helle Hynne
Publisert 06.09.2011 11:07

Regjeringen la forrige uke fram et lovforslag om å senke kravet til minste aksjeselskap fra 100 000 til 30 000 kroner, og bortfall av revisjonsplikten.


- Billigere, enklere, bedre

- Norge skal være et land hvor det er attraktivt å etablere aksjeselskaper. Derfor fremmer vi i dag et lovforslag som vil stimulere til flere ved å gjøre det billigere, enklere og bedre. Aksjeselskapet er godt innarbeidet i næringslivet. Nå legger regjeringen til rette for at flere skal kunne bruke denne selskapsformen, sier nærings- og handelsminister Trond Giske i en pressemelding.


- Vil stimulere til nyskapning

Også justisminister Knut Storberget tror dette vil virke positivt for nyetableringer.

- Forslagene i proposisjonen representerer viktige tiltak for å stimulere til økt nyskapning. Vi vil se forbedrede rammevilkår for små og mellomstore bedrifter. Sverige har nylig tatt liknende grep. Der har det vært en betydelig økning i antallet nystiftelser av aksjeselskap i etterkant. Det er god grunn til å tro at det samme vil skje her hjemme, sier Storberget i meldingen.

Justisminister Knut Storberget regner med at dette kan gjennomføres "tidlig i 2012". Forslaget vil ventelig bli behandlet av Stortinget høsten 2011, og antagelig bli vedtatt av et enstemmig storting.

(Kjedemagasinet)

__________________________________________________________

 


Lik oss på facebook, og få tekstilforum-nyheter rett på sida di!

"