Du er her

Eksterne merkevarer i Arket

H & M vil slippe inn eksterne merkevarer i sine nye satsinger i det nye Arket-konseptet. Et førtitall merker er allerede i sortimentet, alt fra Adidas til Iittala. Arket-konseptet er også aktuelt for Norge litt fram i tid.
Av Ove Hansrud
Publisert 13.06.2017 09:15

”Det er ingen grunn til å gjenoppfinne produkter som allerede er på topp med hensyn til perfeksjon," skriver H & M på Arkets hjemmeside.

Av Odd H. Vanebo, retailmagasinet

Det er hovedsakelig sko, tilbehør og møbler som eksterne merkevarer vil finne plass i det nye konseptet. Adidas, Brio, Converse, Clarks, Iittala, Nike, Tretorn og Iris Hantverk er noen av de 40 varemerker på listen som presenteres.

Eksponeres for første gang

Nå viser H & M også for første gang klær fra den nye merkevaren Arket: Tidløse grunnleggende basisprodukter er å se på bildene. Klærne beskrives som "et solid fundament av produktene du vil finne igjen og igjen."

På Regent Street

Tidligere er det klart at H & M vil åpne en Arket-butikken på Regent Street i London i før sommeren. En annen er på gang i København.  Butikk nr. to i London kommer også i Regent Street.

– Historiske Covent Garden har tradisjon som handelsplass gjennom århundrer, så det føles som en prefekt sted for oss, sier Arket-sjef Lars Axelsson.

Ikke Sverige og Norge ennå

Selv om Brussel og München er inkludert i H & Ms planer for Arket, samt en e-handelsbusiness som leverer til 18 europeiske markeder, står ennå ikke Sverige og Norge for tur

– I dag er tre Arket-butikker planlagt i tillegg til nettbutikken. Med andre ord, ingen er enn så lenge planlagt i Sverige, sier Sofia Green som jobber med PR for kjeden i Sverige. 

Hva med Norge? – Arket er en aktuell merkevare for Norge og man ser på muligheter, er den forsiktige kommentaren til Kristin Fjeld, kommunikasjonssjef H&M Norge. (Kilde: Market.se)

 

Nøkkelord