Du er her

Ferner Jacobsen satser på netthandel

Ferner Jacobsen – etablert i 1916 og en av Oslos mest tradisjonsrike forretninger – intensiverer stasingen på netthandel og inngår strategisk samarbeid med Lettbutikk.
Av Redaksjonen
Publisert 19.11.2019 11:14

– Salget i nettbutikken er i kraftig vekst og vi måtte derfor effektivisere lager -og logistikkløsningen vår, fremholder Øyvind Hjelkrem-Haug, daglig leder i Ferner Jacobsen.

Deres tre butikker i Oslo, Fredrikstad og Fornebu har hatt en stabil vekst de siste årene. Men netthandelen har vokst i raskt tempo, som gjorde det vanskelig å håndtere lagerdriften fra butikken i Oslo.

– Det var verken optimalt eller skalerbart for oss å håndtere lager -og logistikken på egenhånd, og etter nøye evalueringer falt valget på Lettbutikk som samarbeidspartner, fremholder Hjelkrem-Haug.

Fokuserer på rask hjemlevering

– Det var viktig for oss å finne en logistikkpartner med kompetanse innen netthandel som var lokalisert i Oslo-området, sier Hjelkrem-Haug.

Han understreker at optimalisering av vareflyt er særlig viktig for Ferner Jacobsen, med deres tre fysiske butikker og et varelager for netthandel. For å sikre dette gjennomførte Ferner Jacobsen overgang fra Magento 1.8 til 2.3.

Daglig leder i Lettbutikk, Kim Kåsene, berømmer Ferner Jacobsen for denne overgangen.

– Dette er en krevende prosess, men fordelen er at Ferner Jacobsen nå kan håndtere flere lager på samme tid. Det gir økt kontroll og mulighet for «klikk og hent» og rask og effektiv levering på døren fra alle lokasjoner, sier han.


Kim Kåsen (t.h.) og Øyvind Hjelkrem-Haug

En bransje i rask endring

Ferner Jacobsen ønsket også å videreføre deres fraktmuligheter helthjem og Porterbuddy. Dette kunne Lettbutikk legge til rette for.

– Slik vi ser det har Lettbutikk en unik kompetanse innen tekniske løsninger -og tilpasninger, sier Hjelkrem-Haug.

Han understreker at Lettbutikk er en annerledes aktør, med bakgrunn fra netthandel og ikke tradisjonell lager -og logistikk.

– Dette innebærer at de ser utfordringer og løsninger fra et digitalt perspektiv, som gir oss en god totalløsning med økt effektivitet og kontroll, sier han. (Pressemelding)

 

Nøkkelord