Du er her

Hackett satser i Norden

Det britiske herremerket Hackett blir tilgjengelig i Norden igjen. Det er Kullenberg Agenturer i Gøteborg som skal distribuere Hackett i de nordiske landene.
Av Ove Hansrud
Publisert 02.05.2018 09:15

Hackett er et klassisk, high end britisk herremerke. Etablert i 1979 av Jeremy Hackett og Ashley Lloyd-Jennings, men stilen og profilen får de fleste til å tro at det har eksistrt mye lenger. De startet med å selge brukte, britiske herreklær. I 1985 startet de egen produksjon. På slutten av 80-tallet blir Hackett et ettertraktet merke blant anglofile europeere, spesielt spanjoler.

Etter ha blitt kjøpt opp av Alfred Dunhill, senere Ricjemont Luxury Goods Group, kunne Hackett åpne sin første flagship store i Sloane Street i London i 1992. Merket har stor fremgang, blant annet takket være vellykkede sponsorengasjement i blant annet det engelske rugbylandslaget , Aston Martin Racing Team, The Oxford Cambridge Boat Race, tennis og Lotus formel 1 racing team.

I 2007 hadde de 29 butikker i Storbrittannia og eksport til 15 land. I 2015 ble James Bond-stjernen Pierce Brosnan merkets ansikt utad. Samme år lanserte de kampanjen ”The Men Who Make the World Go Round” for å treffe en ny generasjon kunder.  Den internasjonale ekspansjonen fortsatte, og det ble åpnet tre nye konseptbutikker, blant annet i Stockholm.

- Hackett hadde god vekst i Sverige, men interessen har kjølnet litt de siste årene. Derfor ser vi store muligheter, både i Sverige og de andre nordiske landene, når vi nå blir Hacketts nordiske representanter, sier Jesper Kullenberg i Kullenbergs Agenturer.

Utgangspunktet blir selskapets showrom i Gøteborg, men det vil også bli anledning til å handle i Hacketts hovedkvarter i Bond Street i London.

- Vi kommer til å presentere Hacketts fire linjer, Mayfair, London, Aston Martin og deres nye, brede linje HKT som vi får ansvaret for å lansere i Norden, sier Kullenberg. Alle linjene har fire kolleksjoner i året.

Kullenbergs Agenturer ble etablert i 2014 av brødrene Jacob og Jesper Kullenberg. De representerer også merkene Sunspel, TWC, MAN 1924, Shoes Like Pottery, Harley of Scotland, Laperruque og Corgi.

 

 

 

 

Nøkkelord