Du er her

Handelsfaget styrkes - VIrke jubler

Mandag den 5. mars la kunnskapsminister Jan Tore Sanner fram den nye strukturen for yrkesfagutdanningen som skal gjelde fra 2020. Der ble det nye faget Handel, salg og reiseliv lagt frem.
Av Ove Hansrud
Publisert 12.03.2018 14:23

– Vi er svært fornøyd med at handelens opplæring på videregående skole styrkes, dette har Virke jobbet mye for!, sier Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke.

– Varehandel er en stor sysselsetter, som gir mange sin første jobb. Vi ser frem til en mer relevant lærlingordning i handelsfaget som våre virksomheter har etterspurt og som bidrar til at elevene får den kompetansen som arbeidslivet trenger.

Vil gi flere læreplasser

En tidligere og tydeligere opplæring som er rettet mot handel på Vg1, vil også kunne styrke lærlingordningen og bidra til økt etterspørsel etter denne type fagkompetanse i arbeidslivet. Vi ser det rigges for lærlingløft i virksomhetene. Bare i Norgesgruppen har de mål om å ha 500 løpende lære-kontrakter i året frem mot 2020.

Mer relevante opplæringstilbud vil gi økt kvalitet i opplæringen. Det kan gi positive effekter på elevenes motivasjon, antall læreplasser som bransjen tilbyr, og elevenes gjennomføring til fagbrev.

– Foreløpig lever kjedeskolene og lærlingordningen atskilte liv. Å våge å ta kjedeskolemodellen som utgangspunkt fordi den funker usedvanlig godt for virksomhetene det gjelder. Vi er overbevist om at videregående skole og kjedeskolene kan samarbeide om god opplæring, skriver Virke.no.

 

Nøkkelord