Du er her

Inspirerende København

København befester stillingen som en av de viktigst motedestinasjonene i Nord-Europa. Denne uken har leverandører, innkjøpere og internasjonal presse og bloggere fra alle kanter av verden møttes i København.
Av Ove Hansrud
Publisert 10.08.2017 09:42

Både CIFF og Revolver har på hver sin måte vokst og utviklet seg på en meget positiv måte de siste årene. København har blitt interessant som messeby og motemøtested igjen, etter noen år med motvind for messearrangørene.


Holzweiler med stor stand på CIFF og egen visning

Messene i København er meget viktige inspirasjonskilder for norske innkjøpere. Svært mange nordmenn var på plass. Først og fremst for å se og bli inspirert – ordrene settes når de kommer hjem igjen.

Stadig flere norske leverandører bruker København som utstillingsplass og springbrett ut mot intrnasjonale markeder. Denne gangen var det gledelig nok godt og vel 25 norske merker og bedrfiter på plass,


FWSS på plass i Bella Center

Fargerik damemote

Damemoten for neste vår og sommer er fargerik og blomstrende. Gul er en viktig farge. Fra sterk og skarp til skånsom og myk. Fargen går på tvers av forskjellige plagg som bluser, bukser, jakker, strikk og sportstøy. De gule fargene kombineres oftest med hvitt, lys blå og lyse denimnyanser.

Blått er også viktig. Det stille havet, hvor skånsomme bølger av forskjellige blå nyanser skaper stemningen. Samtidig er plagg designet i løse og komfortable silhuetter. Motiver av blomster og fugler tilføyer trenden enda mer natur og romantikk.

Sløyfer, snøring, løpeganger og knuter skaper trenden Twist & wrink, som leverer vårens og sommerens spennende nye detaljer.

Kraftige farger, striper og inspirasjon fra sport er nøkkelord for Tricolor Sport. Det er en trend som bruker farger ved å sette sammen to-tre farger i et look med grafiske linjer såsom striper langs bukseben og stripet strikkegenser.

All over printet bukser, kjoler og bluser med motiver av blader og blomster er et must-have til neste års sommergarderobe. Den grønne farge ses især i kombinasjon med en sart rosa eller blå, og de grønne motiver opptrer ofte på en mørk bunnfarge: svart, blå eller brun.

Hele skalaen av rosa nyanser finnes også. Fra sarte og solbleket rosa til den kraftige og skarpe pink. Blomstermotiver er også en utbredt trend i de rosa farger, både som detaljer og all over på forskjellige plagg.

T-shirt med budskaper er et must have til neste vår/sommer. Budskapene er positive og eller full av holdninger, og fargene er svart, rød, hvitt og rosa.

Avdempede herrefarger

Herremoten vår/sommer 2018 spenner bredt, og favner både klassisk yachtinspirasjon og skjorter med fargerike og modige prints. Men fargefesten stopper der. Skandinaviske menn ser etter farger i butikken, og synes fargerike plagg er flotte, men ender gjerne opp med litt farger i skjortene og resten av plaggene i mer dempede farger, som grått, svart, blått og beige. Som en innkjøper uttrykker det: - Det er en vanskelig balansegang. Vi må kjøpe inn noe farger for å gjøre butikken frisk og innbydende, men være forberedt på at det er snakk om utstillingsvarer som ikke selger, at kundene ser på fargene og synes de er flotte, men kjøper noe annet likevel.


Installasjonen på Bestseller-standen illustrerer nordiske menns forhold til farger på en god måte

Leverandørenes kolleksjoner har masser av denim på agendaen. Både skjorter og bukser i forskjellige denim-kvaliteter.

Hav, yachting og livet ved havnen leverer inspirasjon til en herremote som med ton-i-ton av blå nyanser er casformal - formelt på en casual måte. Det kan være plagg som er formelle, mens tekstilet er mer avslappet. Eller omvendt.


Ingen regel unntak. Oppo Suits tar den helt ut med farger og mønstre.

I likhet med Navy blå ser vi også for denne sesongen striper i herremoten. Den formelle karakteren og det å være stilfullt kledt er igjen på moten. Lenge har det vært kjedelig og klassisk, men nå kommer de formelle antrekkene med en smalere silhuett. Styling med en t-shirt i bomull eller lett strikk under jakken skaper ”the young suit”-look.

De grønne fargene er sommerens sesongfarge. Utover fargene ser vi også diskrete ton-i-ton print av blader og andre ”grønne” motiver.

Vår- og sommerjakkene viser stor variasjon og nye detaljer. Som på høst/vinter er det de korte modellene som bomber og harrington som dominerer leverandørenes kolleksjoner.