LauRie Oeko-Tex-sertifisert

I juli mottok den danske damtetøyprodusenten LauRie sitt Oeko-Tex Standard 10- sertifikat, som gir virksomheten lov til å benytte Oeko-Tex-merket. Arbeidet med Oeko-Tex begynte i 2007.

Publisert

Det er en glad og stolt Lena Trend Hansen, direktør og partner i LauRie, som nå kan sette det ettertraktede og troverdige Oeko-Tex-merket på virksomhetens kolleksjoner. Merkingstillatelsen, som er anerkjent på globalt plan, gjelder ett år av gangen.

- LauRie har vært på en lang reise og har sammen med sine leverandører utført et stort arbeid for å oppnå denne sertifiseringen. Men vi har aldri vært i tvil om at det er denne veien vi vil gå med våre produkter. Når vi nå har lyktes, er vi selvsagt superstolte. Sertifiseringen betyr konkret at LauRies kolleksjoner ikke inneholder stoffer som er sunnhetsskadelige, og som anses for å være kreft- eller allergifremkallende, og det er heller ikke brukt kjemikalier som anses ha negativ innflytelse på menneskets forplantningsevne. Kort sagt betyr Oeko-Tex-sertifiseringen at det ikke er anvendt farlige kjemikalier noen steder i tøyet – fra den minste knapp, glidelås eller rhinsten til metervarene. Hele verdikjeden testes, og derfor er også de kjemikalier vi anvender til for eksempel bleking, print, i vask og farging også testet ikke-skadelige for mennesket, sier Lena Trend Hansen, somer ansvarlig for Oeko-Tex-arbeidet hos LauRie.

Oeko-Tex-organisasjonen foretar løpende stikkprøver hos både leverandører og underleverandører, hvor der testes for bruk av skadelige kjemikalier.

- Vi er blant pionerene på CSR-området i Danmark. Resten av motebransjen vil komme til å følge i våre fotspor, for EU vedtok allerede i 2007 et kjemikaliedirektiv som fram mot 2020 nettopp tar et oppgjør med og forbyr bruk av skadelige kjemikalier som det testes for om man skal oppnå Oeko-Tex Standard 100-sertfisering, sier Lena Trend Hansen.

- Forbrukerne etterspør i dag blant annet økologisk mat og hudpleie, og jeg er overbevist om at kundene i stadig større grad kommer til å forlange klær som er produsert forsvarlig og uten skadelige kjemikalier. Jeg håper virkelig at forbrukerne i fremtiden vil bli mer nysgjerrige på hvordan bekledning er produsert – akkurat som vi ser det i matvarebransjen, sier Lena Trend Hansen.

Powered by Labrador CMS