Du er her

Mindre klessalg bidrar til lavere detaljomsetning

Mindre salg i klesbutikkene bidrar sterkt til en generell nedgang på 0,2 prosent i omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene fra september til oktober i år. Fra august til september var nedgangen 0,6 prosent.
Av Redaksjonen
Publisert 03.12.2018 10:31

Det viser SSBs detaljhandelsindeks som ble publisert fredag. Den langsiktige trenden i detaljomsetningsindeksen har hatt en vekst på 3,2 prosent siden vendepunktet i mai 2016, men trenden har de siste månedene hatt en svakt nedadgående utvikling.

De fleste bransjene hadde nedgang i det sesongjusterte omsetningsvolumet i oktober. Den største bidragsyteren til nedgangen var butikker med salg av klær. Bensinstasjoner og butikker med salg av sportsutstyr opplevde også en nedgang i omsetningsvolumet i oktober. Butikker med salg av dagligvarer hadde derimot en økning i omsetningsvolumet i samme periode, og bidro dermed til å dempe den samlede nedgangen.

Virkedagskorrigerte tall viser at omsetningsvolumet til detaljhandelsbedriftene gikk opp med 0,9 prosent i perioden august-oktober 2018 sammenlignet med samme periode ett år tidligere.

(Kilde: SSB)

Nøkkelord