Du er her

New York neste for årets lærlinger

Tur til New York? Er det virkelig sant? Louise Wethal (19) i Lindex Vormsund strålte om kapp med sola da hun ble kåret til årets lærling i tekstilbransjen. Det er HSH mote og fritid som står for kåringen, og premien er en tur på motemesse i New York.
Av Anonym
Publisert 26.08.2011 16:39

Louise Wethal er årets lærling i tekstilbransjen. Her sammen med bransjedirektør Bror William Stende i HSH mote og fritid. (Foto: Ove Hansrud)

- Vi trenger unge, dyktige folk i bransjen og vil ha større oppmerksomhet om lærlingene. Derfor har vi kåret årets lærling siden 2004. I år gjør vi en ekstra satsing ved både å kåre en lærling i tekstilbransjen og en i skobransjen med tur til motemessen i New York som premie. Det skal være takk for god innsats, inspirasjon og læring for vinnerne, og en måte å øke lærlingenes status på, sier bransjedirektør for mote og fritid i HSH, Bror William Stende.

 - Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, dette er jo helt fantastisk, sier Louise. Hun fikk lærlingeplass hos Lindex på Jessheim etter to år på salg- og servicelinjen ved Jessheim Videregående. Nå går hun et påbygingsår for å skaffe seg studiekompetanse i tillegg til at hun har deltidsjobb i Lindex Vormsund.

Hun får svært gode skussmål av overordnede og kolleger: ”Alltid blid og positiv, sier aldri nei. Den avdelingen hun har ansvaret for er alltid velfylt og ryddig, hun kan Lindex-konseptet og har god varekunnskap, er meget flink med kunder og er strukturert og ryddig”.

 Dette bidro sterkt til at hun gikk til topps i kåringen av årets lærling og kan se fram til motemesse i New York i februar neste år.


 Årets skolærling i Hamar

Tra My Thanh Nguyen sammen med Tordis Anders i Bianco Footwear på Hamar. (Foto: Ottar Korsnes)

- Jeg har hatt lyst på en tur til New York lenge, men har ikke hatt råd. Nå blir det shopping! Tra My Thanh Nguyen smiler lett og ofte, men hele jenta var et eneste stort smil da hun tok mot prisen som årets lærling i skobransjen.

20-åringen fra Brumunddal strålte da hun fikk overrakt prisen av bransjedirektør for mote og fritid i HSH, Bror W. Stende.

 Hun har vært lærling hos Tordis Andersen i Bianco Footwear i Maxi senter på Hamar siden hun gjorde seg ferdig med salg og service på videregående i Ringsaker. Fagprøven ble avlagt i mai, og nå er hun fast ansatt hos Andersen.


 Lærerikt med lærling

- Det er første gang jeg har lærling, og var jo litt spent på forhånd, men det har vært enklere enn jeg trodde. Og det har vært lærerikt for meg også. Vi har satt oss godt inn i læreplanen og fulgt den systematisk, og vi har egentlig ikke hatt noen problemer i det hele tatt, sier Tordis Andersen. - Men det er først og fremst fordi Tra My er en meget dyktig og lærevillig medarbeider, legger hun til. - Hun har en positiv innstilling, har godt humør og er svært populær blant kundene. Hun er dyktig på service og kundebehandling, jobber selvstendig, tar stadig initiativ og har god varekunnskap, sier Andersen.

 Tra My er en aktiv, engasjert jente som bruker fritiden sammen med venner, til trening, og til hobbyen negledesign. På spørsmål om hvorfor hun valgte skobransjen, sier hun: - Det er noe jeg har hatt lyst til lenge. Du vet, jenter og sko! Jeg er interessert i sko og moter og synes det er morsomt å jobbe med mennesker.