Du er her

Siksilk hos Askø og Bottegård

Askø og Bottegård Tekstil har fått agenturet på Siksilk, et engelsk merke som har hatt en eventyrlig utvikling på kort tid. Fra en beskjeden start i 2012 til milliardomsetning i år.
Av Ove Hansrud
Publisert 21.12.2018 12:30

Superstjerner som Ronaldo gir Siksilk god drahjelp


Siksilk omsatte for 1 millliard i 2018

I dag selges Siksilk over hele Europa. Asia og USA ble signert forrige måned. Land som England, Tyskland og Spania har stopp på nye kunder fordi salget har tatt helt av. Og Siksilk har vært Zalandos største merke de to siste månedene.  Det er laget en egen kolleksjon til JD Sports, som nå er blitt verdens største sportskjede. 

Ettertraktet merke

- Dette er et eventyr som Askø og Bottegård nå  har fått lov å være en del av, og som vi ønsker at også norske forhandlere skal få være med på, sier Roy Andersen, som er ansvarlig for merket.

Han fortsetter: - Siksilk er en blanding av fashion  og sport. Flotte kvaliteter kombinert med bra design og en karakteristisk logo gjør dette til et svært ettertraktet merke, med klær for både herre, dame og ungdom, og en egen skokolleksjon.  Prisene er overraskende gode i forhold til den profilen og det imaget merkevaren har fått.  Vi har allerede fått kunder på merket i Norge , og de melder om en positiv start, sier Andersen

- Vi kommer til å ha en flott stand på CIFF, B3-039. Den ligger i Urban Area og viser hele bredden i kolleksjonen. Vi har selvfølgelig også kolleksjonen på våre showrom på Fornebu og i Sandnes, sier han.

Fantastisk historie

Merket har en fantastisk historie: Tre barndomskamerater fra Scarborough, England laget i 2012 noen capser til en lokal butikk. Forhistorien var at den ene av dem, som var rørlegger, var sykemeldt i to uker lekte seg med et designprogram. Her designet han noen capser som han syns var så bra at han fikk laget noen få. Han fikk med seg kompisen som var tømmermann og sistemann som jobbet med bildeler og fikk umiddelbar suksess. Siden har det gått slag i slag i rekordfart.


Fotballstjernene Suarez og Couthinho med Siksilk

Stjernehjelp

 En god og riktig kombinasjon av høy aktivitet på sosiale medier og store stjerner som likte merket og ga drahjelp har betydd svært mye.  Superstjerner som Ronaldo, Messi og Neymar er avbildet med Siksilk, og Messi har fått agenturet på Siksilk i Argentina. Nylig ble en egen Dani Alves-kolleksjon lansert. Alves er kaptein på Brasil og har vunnet alt man kan vinne av fotballtrofeer. 

Siksilk bruker mye penger på markedsføring på ulike arenaer. De sponser fra den største musikkfestivalen i Australia til de største boksekampene i Las Vegas.

 

Nøkkelord