Du er her

Solgte butikkene, beholder agenturet

Ekteparet Jalland har solgt sine seks Ganni-butikker for nærmere 40 millioner kroner, men beholder agenturet for det danske motemerket.
Av Redaksjonen
Publisert 07.08.2019 18:55

Av Nils Vanebo

Ekteparet Anett Ringstad Jalland og Jørgen Jalland har solgt de seks butikkene de har bygget opp, men beholder agenturet for det danske motemerket Ganni. Finansavisen skrev i juli at ekteparet kunne cashe inn mellom 30 og 40 millioner kroner for salget av butikkene. 

Ganni ble etablert av Ditte og Nicolaj Reffstrup i København  i 2000, og har hatt en fin vekst. Fondet L Catterton, som kjøpte 51 prosent av Ganni i 2017, har kunngjort at de ønsker å eie butikkene selv.

Anett R. Jalland fikk agenturet for Ganni i Norge da hun var 21 år gammel. Den første butikken ble etablert i Hegdehaugsveien i Oslo i 2012, og de kommende årene kom åpnet de nok en butikk i Oslo samt i Sandvika, Stavanger, Bergen og Kristiansand. I fjor fikk de en samlet omsetning på 37 millioner og et resultat på seks.

– Vi er veldig fornøyd med salget og det var en god timing for oss å kapitalisere, samtidig som Ganni har veldig spennende planer fremover, både i Norge og i andre verdensdeler. De ekspanderer kraftig i USA og Asia og er i ferd med å bli en global merkevare, sier Jørgen Jalland til Retailmagasinet.

Jørgen Jalland har vært daglig leder for de seks butikkene og vil fortsette med det i inntil to år. Anett R. Jalland vil fortsette med agenturet.

Nøkkelord