Du er her

Texprocess: Mikrofabrikkene kommer

Mikrofabrikker og 3D-teknologi kan være fremtidens produksjonsform i tekstilbransjen.
Av Ove Hansrud
Publisert 15.05.2019 19:20

Ferdig tilpasset produkt på kort tid. Foto: Messe Frankfurt GmbH/Jean-Luc Valentin

Send bestillingen til fabrikken i dag og få ferdig produkt tilbake i morgen. Det er budskapet til de fem mikrofabrikkene som ble vist på Texprocess. Konseptet og teknologien skapte stor interesse og mange diskusjoner på messen.

En mikrofabrikk fungerer slik: Send ditt design til din produsent via en app i dag og ta på deg din målsydde, personlig tilpassede skjorte i morgen. Her skjer alt på ett sted: produktutvikling, tilskjæring, digitalprint, søm og ferdiggjøring.

- Det er lenge siden vi har vært så nær våre fremtidsdrømmer, sier Michael Jänecke, Director Brand Management Technical Textiles i messe Frankfurt. – Bak løsningene ligger lange og komplekse prosesser med produktutvikling, design, produksjon og logistikk. Mikrofabrikker, basert på nettverk og integrerte prosedyrer, representerer den nye retningen i tekstilproduksjon for å gjøre den raskere og mer fleksibel, og fordi den er lokal, mer bærekraftig bidrar til å unngå overproduksjon og unødvendig lagerbeholdning samtidig som det gir oss mer personlig tilpassede produkter.


Tilpasset joggesko ed 3D-teknologi. Foto: Messe Frankfurt GmbH/Jean-Luc Valentin