Du er her

Varehusgiganter i krise

Britiske Debenhams stenger 50 av 165 butikker. Sears, som en gang var USAs størstevarehuskjede, søker konkursbeskyttelse.
Av Redaksjonen
Publisert 26.10.2018 16:04

Britiske Debenhams, som er blant de store på fashion & beauty, melder at de ser seg nødt til å stenge inntil 50 av til sammen 165 butikker i kjeden i UK de nærmeste årene. Det innebærer at rundt 4000 arbeidsplasser vil forsvinne.

Av børsmeldingen fremgår at det foreløpige tapet pr. 1. september, som er sluttdatoen for regnskapsåret, beløper seg til £491.5 millioner (NOK 5,3 milliarder). Tapet er et resultat av nedskrivninger på £ 512.4 millioner knyttet til butikk- og leieavsetninger etter tre ‘profit warnings’ på like mange kvartalsavslutninger i fjor.

Debenhams iverksetter nå dratiske tiltak ‘for å styrke Debenhams i et marked som fortsatt er flyktig og utfordrende’, sier chief executive Sergio Bucher ifølge Retail Gazette.

Debenhams er en internasjonal kjede med til sammen 241 butikker i 22 land – i Norden i Danmark, Sverige og Island, men ikke i Norge.

Sears søker konkursbeskyttelse

I USA har Sears, som en gang var USAs største varehuskjede, søkt om  konkursbeskyttelse. Den amerikanske varehuskjeden har søkt om såkalt chapter 11-konkursbehandling, ifølge en rekke amerikanske medier.

 

Nøkkelord