Du er her

Zalando-emballasje resirkulerbar innen 2020

Zalando har forpliktet seg til å erstatte all plastemballasje med miljøvennlig og 100 prosent resirkulerbar emballasje innen 2020. I tillegg vil selskapet redusere plastvolumet sitt betydelig.
Av Redaksjonen
Publisert 28.06.2019 09:11

Det skriver selskapet i en pressemelding: For Zalando er emballasje et av de viktigste emnene i e-handelsbransjen. Forskning viser også at det er viktig for europeiske forbrukere – da så mange som 77 sier at bærekraftig emballasje påvirker deres innkjøpsbeslutninger.

To problemer løses samtidig

– Emballasjen er et av de viktigste berøringspunktene med kundene våre. Men det er et komplisert emne. Vi ønsker å redusere antall materialer som brukes og å gjøre dem mer miljøvennlige, men vi må også sikre at produktene er ordentlig beskyttet på vei til kunden. Som plattform har vi innflytelse på hvilke råmaterialer vi bruker, og kan også tilpasse prosessen vår for å redusere forbruket. Slik kan vi løse to miljøproblemer på samme tid: Vi reduserer karbonavtrykket vårt og mengden avfall vi produserer, sierZalandos Norden-sjef David Hejgaard.

Allerede i dag er Zalandos leveringsemballasje laget av 100% resirkulert papir. I tillegg er plastposer til skjønnhetsprodukter nå helt erstattet med papirposer i markedene der Zalando tilbyr kosmetikk, og i 2020 vil alle Zalandos emballasje være bærekraftig.

Blue Angel-sertifisert

Som en del av selskapets klimastrategi, har Zalando også investert i posene som klærne fraktes i, og har konvertert 80 % av råmaterialene fra plast til resirkulert plast (PCR), som sparer opptil 40 % karbondioksid per kilogram. På grunn av det høye PCR-innholdet, har Zalandos fraktposer blitt tildelt Blue Angel-sertifikatet, som betyr at de overholder høye standarder innen miljøbeskyttelse, helse og effektivitet.

Ifølge selskapet kan fremtidens e-handelsemballasje også gjenbrukes. Bruken av gjenbrukte materialer reduserer CO2-utslippene og forlenger livssyklusen til det opprinnelige råmaterialet. Zalando vil ta denne ideen videre og planlegger å teste ut en løsning for gjenbrukbar emballasje.