janusfabrikken-032.jpg

Familien Vangen eneeier i Janus

Familiene Vangen og Flatabø har eid Janus-konsernet i Bergen sammen. Nå har Vangen-familien overtatt alle aksjene etter felles ønske fra begge familiene.

Publisert

Arne Fonneland går fra stillingen sommarkedsdirektør til administrerende direktør. Janne Vangen Solheim blir største eier i selskapet og fortsetter å forvalte virksomheten med forsiktighet og langsiktighet. Foto: Ove Hansrud

Janus fabrikken AS ble etablert i 1895. I snart 116 år har virksomheten produsert ullundertøy, ulljakker, ullsokker og annet tilbehør i Bergen.

Fabrikken er i sin helhet eiet av Janus Holding som også forvalter bygninger, eiendommer, merkevarer og Janus Kultursenter. Familien Vangen har nå kjøpt alle aksjene i selskapet.

Arne Fonneland har gått fra stillingen som markedsdirektør på Janusfabrikken til å bli administrerende direktør i samme selskap.

Største eier i Janus-konsernet er Janne Vangen Solheim. Hun kommer til å fortsette den klare linjen med å forvalte selskapet med forsiktighet og langsiktighet. Hennes motto er ”Stein på stein og kvalitets fokus i alle ledd. Lokal forankring – internasjonale mål.”

Solid vekst

Janus har hatt en solid vekst de siste årene. Fra 80 millioner til et budsjett for inneværende år på ca 250 millioner. Veksten er god i Norge, men land som Island, Russland, Sverige og Kroatia drar godt opp.

Satsingen på design, kultur, kvalitet, teknologi og kommunikasjon har vist at det fortsatt går an å produsere mye varer i Norge, på en lønnsom måte.

Hotell og kultursenter

Janus Kultursenter er kåret til en av de 52 opplevelsene en bør få med seg fra Hordaland. Og senteret er svært populært. Ikke minst konsertsalen med både innendørs og utendørs scene. Her foregår det jevnlig konserter for ansatte, partnere og publikum. Som et ledd i den videre kultursatsingen så restaureres den gamle direktørboligen. Den er planlagt brukt som hotell, der en får levert reine truser på rommet hver dag.

Den gamle stasjonen inneholder Audun Hetlands tekstil-reklametegninger. Foto: Ove Hansrud

Fra før er togstasjonen rehabilitert, den huser Audun Hetland sine tekstil – reklametegninger fra etterkrigstiden. De ble tegnet for Pedek industrier, som ble nedlagt på 1970- tallet. Disse er i Janus sin eie, både gamle merkevare-navn og andre kulturskatter som skal vises i forbindelse med 120 års jubileet. I den anledningen er det nok ikke umulig at det re-lanseres en merkevare fra svunnen tid, med solide røtter. Hvem vet, sier Janne Vangen Solheim.

Powered by Labrador CMS