pologenser
pologenser

Ønsker merke mot allergi

Én av to svenske forbrukere er villige til å punge ut ekstra for allergimerket tøy.

Publisert

Undersøkelsen viser at det er først og fremst yngre personer, i alderen 18-29 år, som er urolige for at klærne inneholder giftige eller allergifremkallende stoffer. Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Hver tredje svenske forbruker frykter nemlig at klærne kan inneholde giftige stoffer, viser en undersøkelse instituttet HANDU AB har gjort på vegne av det svenske Astma- og Allergiforbund.

Påvirker kjøp

Sverige har i dag en rekke miljømerker for tekstiler, men ingen av dem omfatter helsemessige aspekter som allergi eller intoleranse. – Noe mange svensker gjerne skulle endret på, skriver Astma- og Allergiforbundet i en pressemelding:

Hele 77 prosent mener klær bør være merket med en garanti for at de ikke inneholder allergifremkallende stoffer, og 36 prosent (48 prosent for kvinnene)sier at en slik allergimerking ville påvirket deres kjøp.

Vil betale mer

Totalt er halvparten av de svenske forbrukerne villige til å betale noe mer for allergimerkede klær. Her er tallene 58 prosent for kvinner og 42 prosent for menn.

Og det er spesielt i forbindelse med barneklær at svenskene anser allergimerking som avgjørende for sitt innkjøp. Her oppgir 72 prosent at en allergimerking ville påvirket kjøpet, og tallet for kvinnene er 84 prosent.

Yngre mest urolig

Undersøkelsen viser dessuten at det er først og fremst yngre personer, i alderen 18-29 år, som er urolige for at klærne inneholder giftige eller allergifremkallende stoffer. Syv av ti i den yngre aldersgruppa oppgir at de uroer seg for det, mens andelen synker hos de eldre aldersgruppene.

Powered by Labrador CMS