Internasjonal Esmod-visning
Moteskolen Esmods diplomvisning er en storslått affære. Hvert år kler de opp 150 til 200 modeller, og i de hektiske timene før showstart fikses hår og makeup på løpende bånd. Årets visning var enda større enn vanlig, med rundt 250 modeller på catwalken, og internasjonale gjester.
250 modeller styles på løpende bånd.
– Esmod Oslo er vertskap for et internasjonalt møte, og har besøk fra 21 Esmod-skoler fra forskjellige deler av verden. Dette møtet går på rundgang, slik at nye land avholder det hvert år. De første gjestene ankom rundt St. Hans, og vi har hatt en tettpakket uke med seminarer, foredrag og mye faglig innhold, forteller Tina Haagensen, som er lærer for 3. klasse, til Tekstilforum i forkant av visningen.
Det er primært administrasjonen og noen lærere fra de ulike skolene som reiser, så det er ingen stor delegasjon fra hvert land.
James skal vise en stor kolleksjon aftenkjoler og brudekjoler.
– Det er Esmod-familien som møtes: en veldig hyggelig gjeng! Gjestene har medbrakt et utvalg av sine studenters arbeider. De ble vist i den internasjonale delen av visningen, som kom etter diplomvisningen, sier hun.
Internasjonal og storslått Esmod-visning Moteskolen Esmods diplomvisning er en storslått affære. Hvert år kler de opp 150 til 200 modeller, og i de hektiske timene før showstart fikses hår og makeup på løpende bånd. Gårsdagens visning var enda større enn vanlig, med rundt 250 modeller på catwalken, og internasjonale gjester.
– Esmod Oslo er denne uken vertskap for et internasjonalt møte, og har besøk fra 21 Esmod-skoler fra forskjellige deler av verden. Dette møtet går på rundgang, slik at nye land avholder det hvert år. De første gjestene ankom rundt St. Hans, og vi har hatt en tettpakket uke med seminarer, foredrag og mye faglig innhold, forteller Tina Haagensen, som er lærer for 3. klasse, til Tekstilforum i forkant av visningen.
Tina Haagensen
Det er primært administrasjonen og noen lærere fra de ulike skolene som reiser, så det er ingen stor delegasjon fra hvert land.
– Det er Esmod-familien som møtes: en veldig hyggelig gjeng! Gjestene har medbrakt et utvalg av sine studenters arbeider. De skal vises i den internasjonale delen av visningen, som kommer etter diplomvisningen, sier hun.
Hver elev har sine egne modeller.
– Å vise seks komplette antrekk er minimum for å få Esmod-diplom. Men mange viser mye mer når de først er i siget! Produksjonen er planlagt ned til minste detalj. Vi har jobbet med dette gjennom hele året, og har som prinsipp at studentene i 1. og 2. klasse hjelper 3. klasse som assistenter. Det innebærer mye sjauing, mye frakting. De lærer mye om det å sette opp et show – og noen går modell også!
Tina Haagensen mener at studentene som går ut i år er ekstra heldige, som får vise sine antrekk for et internasjonalt publikum, og mye presse.
– Dette er et viktig år i Esmod Oslos historie!
Hun vil også anbefale den tilhørende utstillingen «Norwegian Spirit» som henger på Folkemuseet på Bygdøy fram til medio august.
– Her har utenlandske Esmod-studenter tolket norske strikketradisjoner. Det er spennende at nettopp Folkemuseet, som er kjent for å være tradisjonsbundet, gjør noe sånt. Denne utstillingen er unik, sier hun.