Spinnova, Bergans og Halley Stevensons samarbeider:

Nå lanserer Spinnova, Halley Stevenson og Bergans denne skjorten som er laget i det som trolig er verdens mest bærekraftige materiale.
Nå lanserer Spinnova, Halley Stevenson og Bergans denne skjorten som er laget i det som trolig er verdens mest bærekraftige materiale.

Neste skritt mot fremtidens tekstilprodukt

Nå har det revolusjonerende Spinnova-materialet blitt enda bedre. Materialmengden har økt med 500 prosent, som betyr at langt flere forbrukere får mulighet til å teste fremtidens materiale.

Publisert

Ett år etter at de lanserte det som kanskje er verdens mest bærekraftige tekstilprodukt, er Spinnova og Bergans klare til lansering av det andre produktet i The Collection of Tomorrow. Det revolusjonerende Spinnova-materialet er videreutviklet og har nå oppnådd en kvalitet som gjør at det kan brukes i klær.

I november i fjor ble samarbeidet mellom den innovative finske tekstilprodusenten Spinnova og Bergans presentert i Oslo. Innovasjonsprosjektet, The Collection of Tomorrow, har som mål å utvikle 100 prosent sirkulære tekstilprodukter kun ved bruk av fornybare ressurser.

Ny samarbeidspartner

Mye av æren for kvalitetsøkningen gir Spinnova og Bergans til sin nye partner, Halley Stevensons, som nå er del av samarbeidet. Halley Stevensons er et britisk selskap med over 150 års erfaring med voksbomull og værbestandige stoffer. Det britiske selskapet er verdensledende innen etterbehandling av stoffer og har også stått for innfarging av Spinnova-stoffet.

– Vi har tatt et stort sprang fremover innen tekstilutvikling, og spesielt etterbehandling. Vi er veldig fornøyde med både produktet og samarbeid med Bergans og Halley Stevensons, sier kommersiell sjef i Spinnova, Lotta Kopra.

Mål: 100 prosent resirkulerbar

Hovedfokus i prosjektet det siste året har vært å videreutvikle et 100 prosent resirkulerbare materiale, og gi det en kvalitet og mykhet som gjør det egnet til bruk i klesplagg. Sekken som ble lansert i fjor var laget i en blanding med økologisk bomull, mens stoffet i skjorten er en lyocell-blanding.

– Sekken var fremdeles en prototype da den ble lansert, og ble produsert i et veldig lite antall fordi den totale mengden Spinnova-materiale som eksisterte på den tiden var veldig begrenset. Skulle du kjøpe en sekk, måtte du faktisk søke om det. Nå er stoffmengden økt med 500 prosent, og skjorten blir med det tilgjengelig for lang flere. Vi er dog ikke på storskala produksjon ennå, så jeg anbefaler alle som vil ha et av verdens mest bærekraftige klesplagg om å være raske, sier produktdesigner Johannes Flem i Bergans Future Labs, som er Bergans’ innovasjonsavdeling.

– Bærekraftig innovasjon ligger i blodet vårt. Det samme gjelder Spinnova og Bergans, så det var helt naturlig for oss å delta i dette prosjektet. Det er alltid inspirerende å møte likesinnede og vi har lært masse om de utfordringene som ligger i det å jobbe med en naturlig stoffiber. Med vår nisjekompetanse tar vi sikte på å utvikle et 100 prosent sirkulært tekstilprodukt som har topp ytelse og komfort, sier administrerende direktør i Halley Stevensons, James Campbell. The Collection of Tomorrow utforsker mulighetene som ligger i innovativ teknologi og hvordan den kan ta oss nærmere et fullstendig sirkulært forbruk av tekstiler.

Spinnovas rene teknologi

Spinnovas produksjonsteknologi for cellulosebaserte tekstilmaterialer har potensial til å revolusjonere tekstilindustrien globalt. Det som gjør den patenterte prosessen helt unik, er at den ikke bruker skadelige kjemikalier, produserer avfallsstrømmer og bruker 99 prosent mindre vann enn bomullsproduksjon. Produkter laget i dette materialet er 100 prosent resirkulerbare og kan resirkuleres gjennom Spinnovas prosess flere ganger, uten å demontere produktet. Spinnova-teknologien er nå skalert opp for å nærme seg en kommersiell produksjon. (Pressemelding)S

Powered by Labrador CMS