Tre banker støtter Apple Pay i Norge

Sbanken, Nordea og forbrukerbanken Santander er første kortleverandør som støtter Apple Pay i Norge.

Publisert

For ikke lenge siden ble det annonsert at betalingstjenesten Apple Pay lanseres også i Norge, og nå er det kjent at Sbanken, Nordea og forbruksbanken Santander er de første til å tilby løsningen her til lands.

– Vi vet at det blir stadig viktigere for folk at det er enkelt og trygt å betale. Et flertall av kundene våre bruker Apple-produkter, og Apple Pay er en enkel og sikker måte å betale på. Mange har ventet på at tjenesten skal komme til Norge, og for oss har det vært viktig å innfri kundenes ønske allerede på lanseringsdagen, sier direktør Børge Liavik i Santander til Dinero.no.

Santander har kredittkortene Santander Gebyrfri, Santander Red og Santander Flexi i sin norske portefølje. Sbanken tilbyr et debet- og kredittkort. Nordea har flere debet- og kredittkort tilgjengelig for Apple Pay, og tilbyr også Apple Pay i Sverige, Finland og Danmark.

– Erfaringene derfra er at kundene virkelig liker betalingsløsningen og at de blir positivt overrasket over hvor enkelt det faktisk er, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge, i en pressemelding.

Via applikasjonen Wallet skal tjenesten sørge for å gjøre lommeboken overflødig. Du trenger en Apple-enhet som støtter Apple Pay (Apple Watch, iPhone, iPad) og et kort utstedt fra en bank som støtter betalingsløsningen for å bruke tjenesten.

Kan brukes i tre av ti betalingsterminaler

Når Apple Pay lanseres i Norge i dag, anslår Nets at i overkant av tre av ti betalingsterminaler er åpne for kontaktløs betaling.

– Omlag 35 prosent av terminalene som Nets har i det norske markedet er åpnet opp for kontaktløsbetaling, og butikkene som har åpnet opp for kontaktløs betaling fra Visa og MasterCard, kan dermed også ta imot betalinger fra Apple Pay, skriver Nets i en pressemelding.

Det betyr at terminaler som allerede aksepterer kontaktløs betaling med kort vil kunne akseptere Apple Pay fra og med i dag. Santander tror antallet kontaktløse terminaler vil øke.

– Vi tror at dette tallet kommer til å vokse svært raskt fremover i takt med at kundene tar i bruk Apple Pay og andre kontaktløse alternativer, og dermed også vil forvente at kontaktløse betalinger aksepteres i alle butikker, sier Liavik.

Dette skjer samtidig som veksten i antall kontaktløse kort har nærmest eksplodert i løpet av det siste året. BankAxept anslår at over tre millioner kontaktløse BankAxept-kort er i omløp allerede, og at det i utgangen av året vil bikke fire millioner.

Vipps møter konkurransen

Vipps er den største mobilbetalingsløsningen i Norge, men tilbyr for øyeblikket ikke betaling i butikkterminaler. Tjenesten tilbyr derimot person-til-person-betaling, også kalt vennebetaling. Dette er en tjeneste Apple Pay også tilbyr – men foreløpig kun i USA. Vipps skal møte konkurransen, og forventer å lansere mobilbetaling i løpet av året.

– Vår ambisjon for mobilbetaling i butikk er å tilby noe som er enklere og billigere enn dagens løsning, det tror vi er nøkkelen til å lykkes. Vi skal bygge smartbetaling gjennom Vipps, og være tilgjengelig i alle betalingssituasjoner, sa Vipps-sjef Rune Garborg til Dinero.no da nyheten om Apple Pay-lanseringen kom.

Ingen ekstra gebyr

Det har tidligere vært spekulasjoner om hvorvidt Apple Pay vil pålegge brukeren et prosentvis gebyr som ved bruk av kredittkort framfor debetkort. Det avkrefter Santander.

– For deg som er kredittkortkunde i Santander, koster det ingenting ekstra å bruke Apple Pay i forhold til å bruke kortet på vanlig måte, skriver banken på sine hjemmesider.

– Mange har ventet på at tjenesten skal komme til Norge, og for oss har det vært viktig å innfri kundenes ønske allerede på lanseringsdagen, sier direktør Børge Liavik i Santander til Dinero.no. Foto: Santander

Powered by Labrador CMS