Fra We Norwegians ny Flagship Store i Oslo. Foto: Paul Hughson
Fra We Norwegians ny Flagship Store i Oslo. Foto: Paul Hughson

We Norwegians – en oase i Oslo

We Norwegians går mot strømmen og satser på fysisk butikk i Oslo sentrum. We Norwegians Flagship Store åpnet fredag 1. juni og har fokus på design, arkitektur, natur, og bærekraft.

Publisert

En glassdør i Kirkegata 34 er alt som skiller asfalt fra ren natur. Blant jord, trær og ullbelagte vegger vil du finne We Norwegians sine egne kleskolleksjoner, samt jeans, sko, ytterplagg og tilbehør fra norske og utenlandske merkevarer. We Norwegians Flagship Store blir som en frisk oase midt i bykjernen.

- Vi ønsker at folk skal få en opplevelse, samtidig som de får tak i noe de faktisk trenger, forteller Tove Grane, designer og grunnlegger av We Norwegians.

- We Norwegians Flagship Store er et rendyrket<br />konsept som skal være opplevelse like mye<br />som en butikk der du kan kjøpe et klesplagg,<br />sier Tove Grane. Foto: Silje Knudsen
- We Norwegians Flagship Store er et rendyrket
konsept som skal være opplevelse like mye
som en butikk der du kan kjøpe et klesplagg,
sier Tove Grane. Foto: Silje Knudsen

- Design, kvalitet og funksjonalitet karakteriserer alle produktene vi skal selge i butikken like mye som de arkitektoniske valgene vi har tatt. Sammen med anerkjente OPA FORM arkitekter, har We Norwegians bevisst brukt norsk arkitektur og natur for å skape riktig stemning.

- Vi ønsker å fremme norsk design, natur og arkitektur. Samtidig er vi opptatt av å tilby våre kunder det beste utvalget ved også å ta inn utenlandske merkevarer. Det gjenspeiler vår filosofi om at mangfold er en styrke. Når vi sier We Norwegians mener vi nemlig hele det norske samfunnet med den berikelsen som mennesker fra andre kulturer tilfører oss, sier Grane.


Om We Norwegians:

We Norwegians ble lansert i oktober 2014 og har i dag 11 ansatte med en omsetning på 14 millioner kroner i 2017. Merkevaren kombinerer naturlig teknisk funksjonalitet, norsk strikketradisjon og tidsriktig design for dame og herre.

Alle plaggene fra We Norwegians er produsert av etisk produsert merinoull av høy kvalitet fra Australia, New Zealand, Italia og noe norsk ull. Alt er designet i Voss og produsert i Europa.

We Norwegians finnes  i 180 butikker i Norge, Tyskland, Sveits, Spania, Italia, Nederland, Japan og USA - hvor de er i 60 high-end butikker fra LA i vest til NY i øst. We Norwegians åpner også Flagship Store i Park City, USA i 2018.

Tove Grane er utdannet klesdesigner fra ESMOD i Oslo, og har jobbet som designer i over 20 år. Hun mottok tre priser for sin avgangskolleksjon i 1996. I 2010 flyttet Tove til Voss for å jobbe som designer for et kjent, norsk skimerke. Da selskapet ble solgt i 2013 og hun ønsket å bli i Voss og fortsette som designer, var tiden inne for å starte sitt eget klesmerke. Med god erfaring fra arbeid med merinoull, så hun et enormt potensiale av materialet med de unike egenskapene. Bruksområdet var mye større enn tilgjengeligheten av tidsriktige, funksjonelle plagg.

Designfilosofien til Grane er at hvert plagg skal møte et behov, være funksjonell og tåle tidens tann.

Powered by Labrador CMS