Bergans-butikker i Tromsø og Bergen

Bergans åpner nye butikker i Tromsø og Bergen. De vil ligge sentralt plassert i begge byene.

Publisert

–Etter gode forhandlinger har vi nå signert kontrakt med to lokasjoner som vi mener er ideelle for våre nye brand butikker. Allerede til høsten åpner vi i Tromsø og tidlig neste vår braker det løs i Bergen. Butikklokalene ligger sentralt og attraktivt plassert i begge byene, sier retail director i Bergans, Anett Kolstad.

Fra før av har Bergans en flaggskipbutikk i Oslo og en brand store på Ski Storsenter. I tillegg driver selskapet fem outlet-butikker, tre i Norge, én i Sverige og én i Tyskland. I et marked preget av knallhard konkurranse fra både digital og tradisjonell handel, er Bergans overbevist om at de også trenger de fysiske butikkene.

– Skal Bergans bestå som en ledende aktør i det norske markedet for turutstyr er vi nødt til å gjøre gode investeringer i flere kanaler samtidig. Vi ser at kundene våre i stadig større grad vil handle med oss på tvers av de tradisjonelle salgs- og markedskanalene, og at butikkene våre i så måte dekker et viktig behov, forteller Kolstad.

De senere årene har Bergans tatt en stadig sterkere posisjon som en merkevare som brenner for bærekraft og sirkulær økonomi.

– Reparasjon, bruktsalg, redesign og produktutleie er typiske tjenester som krever fysisk tilstedeværelse. Disse tjenestene vil selvsagt også være tilgjengelig i de nye butikkene. Vi er tydelige på at vi ønsker å gjøre det enklere for folk å ta bærekraftige valg i hverdagen, da må vi også være tilstede med tjenestene der kundene våre er, sier Kolstad.

- Hvorfor akkurat Bergen og Tromsø?

– Bergen er Norges værhovedstad og nest største by, så det er en naturlig utvikling for oss. Her har vi i grunn bare ventet på den rette lokasjonen. Tromsø representerer vakre Nord-Norge med alt det byr på av friluftsliv og fjellsport, året rundt. Vi gleder oss veldig til å komme nærmere både vest- og nordlendinger. Håper det er gjensidig, avslutter Kolstad.