brukteklaer
brukteklaer

Samler inn brukte klær

H&M blir det første moteselskapet som lanserer et globalt initiativ for innsamling av brukte klær.

Publisert

H&M skal ta i mot klær fra alle merker og i alle tilstander. Illustrasjonsfoto: colourbox.com

Fra februar 2013 kan kunder levere inn brukte klær i utvalgte H&M-butikker i alle de 48 landene kjeden er etablert.

– Enkel løsning

Selskapet skriver i en pressemelding at bærekraftighet er en viktig del av H&M sin virksomhet, og at de ønsker å redusere den klærnes miljøpåvirning gjennom hele plaggets syklus.

– Vårt engasjement og arbeid med bærekraftighet er basert på et ønske om å ta et sosialt og miljømessig ansvar. Vi vil bidra med miljøvennlige tiltak, og det er derfor vi nå tilbyr våre kunder en enkel løsning; å kunne legge igjen brukte eller ødelagte klær hos H&M, sier administrerende direktør Karl-Johan Persson hos H&M i pressemeldingen.

Gir rabatter

H&M tar i mot alle typer klær, uansett merke og tilstand. Til gjengjeld mottar kunden en kupong som gir 10 % på valgfri vare for hver pose levert inn. De innsamlede klærne blir tatt hånd om av H&Ms partner, I:Collect, som har en omfattende infrastruktur for gjenbruk av tekstiler.

Vil ha mer tekstilresirkulering

Hvert år kastes mange tonn tekstiler sammen med søppelet og ender opp i deponi. Så mye som 95 prosent av disse klærne kunne fått et nytt liv; gjenbrukt eller resirkulert, avhengig av tilstanden til plagget, ifølge H&M.

Selskapet opplyser at målet med innsamlingen er å finne gode tekniske løsninger for gjenbruk og resirkulering av tekstilfibre i en større skala. Selskapet har dessuten etablert Conscious Foundation, som skal støtte innovasjon for gjenbruk av tekstiler og fremme sosiale prosjekter gjennom hele H&Ms verdikjede.

Powered by Labrador CMS