hellejensen.jpg

Etterlengtet minimesse på Moteforum

Flere folk i gangene, god stemning hos leverandørene, og flere overraskende ordre på sparket. Slik oppsummerte Helle Jensen de første dagene av minimessa på Norsk Moteforum i Oslo.

Publisert

Helle Jensen (t.v.) og Siv Kopstad diskuterer og planlegger mellom kundebesøkene. Siv er nyansatt i Helle Jensen Agenturer, og synes minimessa er en god måte å bli kjent med kunder på.

Helle Jensen Agenturer har bemannet showroom på Moteforum daglig, og savner ofte mer liv i gangene. Derfor er minimessa, som arrangeres for første gang denne uka, et etterlengtet tiltak. – Selv om arrangementet kom på kort varsel, er det mange som har meldt seg på. Det viser at det er et behov for å samle kundene til innkjøp på denne måten. I tillegg er det veldig positivt for det kollegiale på huset, sier Helle Jensen.

Positivt uanmeldt besøk

Nærmere femti leverandører har åpnet dørene sine i anledning minimessa denne uka, og kunder fra fjern og nær har tatt turen for å samkjøre innkjøpe. Og når flere folk er innom, da blir det også flere uanmeldte besøk, forteller Helle: – Vi har våre avtaler som vanlig, men i går fikk vi inn tre ordre som ikke var planlagt i det hele tatt. Og slik er jo gøy, sier hun.På morgenen før messa åpner, er hun og kollega Siv Kopstad ute på kundebesøk som vanlig, før de reiser til showroomet på Moteforum. Dersom det blir flere minimesser, noe de håper veldig på, vil de heller invitere alle kundene til showroomet, påpeker de.– Da kan de samkjøre innkjøpene sine og det blir mer effektiv tidsbruk. Med litt mer planlegging i forkant, kan vi få til veldig gode minimesser her på huset, sier Jensen.

Stor minimesse i desember

Initiativtakerne bak messa er Britt Hansen, leder i DK Classic Norge, og Siv Katralen, agent for Micha. Britt er enig i at messa ble stablet litt raskt på beina, men samtidig er hun positivt overrasket over hvor mange som deltar til tross for kort varsel.Et viktig mål er å lodde stemningen for en større minimesse til desember, og Britt kan allerede konstatere med at behovet så absolutt er til stede.– Tilbakemeldingene har bare vært positive, og mange leverandører har slengt seg på nå som messa er i gang, sier Britt.

– Alle sparer tid og penger

Leverandørene på Moteforum har mange felles kunder, og Britt synes det er et godt tegn at de er villige til å samarbeide på denne måten.– Før var en slik messe utenkelig, fordi vi var liveredde for at noen skulle stjele kundene fra oss. Det er positivt å se at dette endrer seg, for vi skal jo være her på kundens premisser, sier hun

– Ved å samle innkjøpene på denne måten, blir det mer økonomisk og tidsmessig lønnsomt for både leverandører og kunder. Butikkbesøk er fortsatt en viktig del av jobben vår, men det kan også stjele mye tid fra begge parter. Derfor må vi også ha mulighet til å treffes på andre måter, sier Britt.

Britt viser kolleksjonene sine til damene i butikken Lille Rose på Kirkenær, som synes minimessa er et godt tiltak.

Men leverandørene kan ikke bare komme hit og tro at kundene ramler inn; avtalene må de ordne selv, understreker Britt.– Neste gang skal vi være flinkere til å opplyse om hvilke merker som er representert, slik at vi kan samle hele bransjen. Det er jo første gangen vi gjør dette, så vi kan bare bli bedre. Og jeg tror dettte er begynnelsen på noe positivt for både kunder og leverandører, avslutter hun.

Initiativtaker for messa, Siv Katralen (t.v.), med lystig besøk av Step in fra Trondheim og Ålesund. De har også gjort andre avtaler mens de er på Moteforum.

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97