Danskene stjeler klær for en milliard

Danskene stjeler for opp mot 1 milliard kroner i året i mote- og designbutikker. Man mangler konkrete tall på hvem som stjeler mest, kundene eller medarbeiderne, melder Tøjportalen.

Publisert

TØJ har spurt en rekke danske mote- og designkjeder om hvor stort svinn de opplever. Samlet sett har danske butikker et svinn på mellom 1,5 til 2,5 prosent av omsetningen.

Hos Dansk detail har man de siste par årene fått markant flere henvendelser om medarbeidertyveri i motebransjen. Magasinets jurister, Mette Duehold Ruskov og Louise Lee Nielsen, forteller at man tidligere hadde cirka én sak i måneden. I dag er antall henvendelser om medarbeidertyveri oppe i flere ganger i uken.

Totalt anslås det at det stjeles for rundt en milliard kroner fra danske mote- og designbutikke rårlig. Det finne slikevel ingen sikre tall som viser hvem som stjeler mest, kundene eller medarbeiderne. Men ut fra de signalene fra de virksomhetene Tøj har vært i kontakt med, kan det tyde på at det er kundene som er mest langfingret. (Tøjportalen)

Powered by Labrador CMS