Glede over at 200 kroner-grensen består

 Solberg-regjeringen har ikke foreslått endringer av 200-kronersgrensen i sitt forslag til revidert statsbudsjett for 2014. Noe både hovedorganisasjonen Virke og Distansehandel Norge er glad for.

Publisert

- Regjeringen har forstått at en økning av 200 kroners-grensen vil føre til stor konkurransevridning mellom norsk avgiftsbelagt salg og avgiftsfritt salg fra utlandet. En slik konkurransevridning vil koste mange arbeidsplasser i Norge, heter det i en uttalelse fra Virke.

- Prinsippet om at avgiftsleggingen skjer der forbruket er, er ikke bare bærende for norsk handel, men også hos våre handelspartnere. Grensen for toll- og avgiftsfri import på 200 kroner ble etablert for å sikre en effektiv tollbehandling. Økt netthandel gjør imidlertid at den avgiftsfrie privatimporten har økt sterkt. Dersom beløpsgrensen skulle økes, vil det innebære at vi får et svært stort innslag av avgiftsfri handel, noe som vil undergrave næringsvirksomhet i store deler av handelsnæringen, mener Virke.

Også daglig leder i Distansehandel Norge, Gerhard Anthun, er fornøyd:

– Det må være lov å si at det første slaget om 200-kronersregelen er vunnet. Men regjeringserklæringen inneholder fortsatt et ønske om å heve grensen, og Venstre har i sitt alternative statsbudsjett foreslått grensen økt til 500 kroner. Det betyr at vi sammen med andre aktører må fortsette arbeidet med å informere om risikoen ved en økning av 200-kronersgrensen, sier Anthun.

"
Powered by Labrador CMS