la-redoute

La Redoute 140 år

Det franske postordrefirmaet markerte 140-årsjubileet med boblende drikke og bursdagskake i Oslo.

Publisert

Ulrika Georgsson, Kristin Ström, Ingrid Wilén og Alix Saint-Georges representerte La Redoute under markeringen av jubileet.

La Redoute var opprinnelig et ullspinneri i den franske byen Robaix. Det ble etablert av Joseph Pollet i 1873, og han gav det navn etter gateadressen Rue de la Redoute. Rundt 50 år senere, i 1922, skapte La Redoute en kolleksjon med strikkede ullplagg, og gikk inn i postordrebransjen under navnet Filatures de la Redoute.

Forretningene blomstret, og allerede fire år senere trykket de sin første katalog, som var på 16 sider og inneholdt 40 strikkede artikler i ull. Postordrebedriften fortsatte å utvikle seg utover 1900-tallet, og man kan si at moteinteresserte franskmenn har vokst opp med katalogene til La Redoute.

På 1990-tallet lanserte La Redoute Les Années Couture, et konsept som innebar at hver sesong ble innledet med et designsamarbeid. Mange tunge navn fra motebransjen har dermed laget en gjestekolleksjon spesielt for La Redoute. Jean-Paul Gaultier, Yves Saint Laurent, Alaïa, Sonia Rykiel og Karl Lagerfeld er noen av de mest kjente.

Vårens gjestedesigner er belgiske Cèdric Charlier, som har erfaring fra motehus som Céline og Lanvin. Han viste for første gang sin egen kolleksjon i Paris februar 2012. Kjennetegnene for hans design er geometri og volum i bevegelse, og varemerket selges blant annet i varehusene Harvey Nichols og Le Bon Marché.

I tillegg lanserer La Redoute et samarbeid med franske Paul & Joe Sister.

Powered by Labrador CMS