Premium-merkene best i IC Companys

IC Companys forventer en omsetningsøkning i premiumsegmentene og en bedre inntjening i Mid Market-segmentet ut fra signaler fra kvartalsregnskapet for første kvartal 2013/2014.

Publisert

Konsernet hadde en omsetning i første kvartal 2013/14 på 1.052 millioner DKK, noe som er på samme nivå som samme periode i fjor. Bak tallene ligger en omsetningsøkning i Premium-segmentet, men en nedgang i Mid Market- segmentet.

Peak Performance hadde en vekst i omsetningen på to prosent, til 336 millioner. Det har vært salgsvekst til engroskundene, men en svakere utvikling i egne butikker. Inntjeningen hittil i år er svakere enn i fjor, hovedsakelig på grunn av økte kostnader til utvikling av e-handel og retaildistribusjon.

Tiger of Sweden og By Malene Birge økte omsetningen med åtte prosent til 342 millioner DKK. 316 millioner året før. Mye av veksten kom fra insourcing av Tiger of Swedens accessories og godt engrossalg.

Mid Market-segmentet hadde en nedgang i omsetningen på 13 prosent, men en økning i inntjeningen fra 14 til 21 millioner på grunn av omstruktureringer og besparelser

Driftsresultatet falt fra 165 millioner året før til 159 millioner. Konsernet forventer en fortsatt positiv utvikling for Premium-segmentet, fortsatt tilbakegang i omsetningen i Mid Market-segmentet, men forventer økt inntjening i alle segmenter. (Kilde: Tøj)

Powered by Labrador CMS