Virke fornøyd og skuffet over arbeidsmiljøloven

Administrerende direktør i Virke, Vibeke Madsen, er fornøyd med at det blir økt adgang til midlertidige ansettelser i den nye arbeidsmiljøloven. Men hun er skuffet over det kompromisset de fire partiene er kommet fram til.

Publisert

Vibeke Madsen

På Virkes nettside Virke.no slår hun fast: - Norge står overfor store omstillingsutfordringer framover. Det må rammene for arbeidslivet ta inn over seg. Virke er derfor glad for at norske virksomheter nå får økt adgang til å ansatte midlertidig. Det gjør det lettere for virksomhetene å satse og skape nye arbeidsplasser. Dette har vært en fanesak for Virke.

Samtidig legger hun ikke skjul på at det opprinnelige forslaget til endringer i arbeidsmiljøloven som regjeringen la frem, var langt bedre tilpasset utfordringene Norge står overfor framover, enn det kompromisset de fire partiene nå har kommet fram til.

​- Regjeringen spente forventningene høyt og har fått mye "pepper" fra arbeidstakersiden underveis. Nå har de kommet fram til et kompromiss som verken arbeidstakersiden eller arbeidsgiversiden kan si seg fornøyd med. Samlet sett er dette et alt for dårlig resultat med tanke på det arbeidet som er blitt nedlagt for å modernisere loven og gjøre den relevant og brukbar både i dag og i morgen, sier Madsen.

Virke noterer et viktig gjennomslag ved at det nå åpnes for generell adgang til å tilsette midlertidig innenfor rammen av 12 måneder.

- Dette gir større muligheter for særlig små og mellomstore bedrifter til å satse i usikre tider og håndtere omstilling på en god måte. Slik regelen er utformet vil den i størst grad treffe SMB-sjiktet, og vi skulle gjerne sett en mye mindre komplisert regel, sier Madsen.

Virke er fornøyd med at virksomhetene er blitt gitt videre rammer til å gjennomsnittsberegne arbeidstid, og at endringene slår positivt ut både for bedrifter med og uten tariffavtale.

Skuffet over reduksjon i fireårsregelen

Virke er særlig skuffet over at den såkalte fireårsregelen som sikrer ansatte med fire års midlertidig ansettelse rett til fast jobb delvis er forkortet til en treårsregel.

- I Norge har vi verdens beste permisjonsordninger, som gjør at det stadig er behov for vikariater. Fireårsregelen er en godt innarbeidet regel i norsk arbeidsliv og fungerer etter hensikten i privat sektor. Jeg er glad for at de har skjermet prosjekter men samtidig har regelverket blitt mer komplisert enn i dag, sier Madsen.

Powered by Labrador CMS