Kenneth Melchior
Kenneth Melchior

Zalando selger masker og gir bort overskuddet

For å støtte arbeidet med koronaviruset vil Zalando selge beskyttelsesmasker i forskjellige stiler til rimelige priser. Alt overskudd blir gitt til veldedige formål, med fokus på områder som er særlig berørt av pandemien.

Publisert

- Ved å tilby munnbeskyttelse til rimelige priser, hjelper vi folk å beskytte andre. Samtidig sikrer vi at den medisinske beskyttelsen i stedet kan tildeles helsepersonell. Vi er også veldig glade for å kunne gi overskuddet fra de solgte munnvaktene til internasjonale innsatser i kampen mot korona-pandemien. Den økte etterspørselen har gjort at beskyttelsen kan være vanskelig å få i. Takket være sitt partnernettverk, sine egne merker og det brede kundegrunnlaget, kan Zalando nå tilby ikke-medisinske masker for salg, sier Kenneth Melchior, direktør for Nord-Europa i Zalando.

Munnbeskyttelsen i stoff vil bli solgt i forskjellige stiler og design, til en pris av ti kroner og oppover. En rekke beskyttende masker fra flere forskjellige leverandører, inkludert Zalando sine egenproduserte merker, vil være tilgjengelige. Munnvernet hjelper til med å redusere smitteoverføringen gjennom utåndingsluften, for eksempel når du hoster.

For å redusere spredningen av koronaviruset, anbefaler eller krever flere europeiske myndigheter og vitenskapelige institutter bruk av munnbeskyttere på offentlige steder. Alt overskudd fra maskene som blir solgt på Zalando går til hjelpeorganisasjonen Humedica, hvis arbeid er rettet mot land som er berørt av væpnede konflikter, gjentakende katastrofer eller har et utilstrekkelig helsevesen.