clairegroup2

Først ut med etisk sertifisering

Danske Claire Group fikk nylig den internasjonale etiske sertifiseringen SA8000. Denne skal garantere at motehusets klær produseres under ordnede forhold.

Publisert

Claire Group ble grunnlagt i Danmark i 1975, og har siden blitt et internasjonalt motehus.

Claire Group blir dermed den første skandinaviske motevirksomheten som oppnår denne sertifiseringen, og det åttende firmaet i Danmark.

Halvannet års kartlegging

SA8000 er ifølge danske Tøj den mest anerkjente internasjonale etiske sertifiseringen, og den bygger på blant annet Barne- og Menneskerettighetskonvensjonene. Sertifiseringen omfatter de etiske og sosiale aspektene ved virksomhetens drift; herunder også håndtering av virksomhetens leverandører.

Veien til sertifiseringen har for Claire Group vært lang, og det siste halvannet året har selskapet gjennomgått hele sin internasjonale verdikjede grundig.

– Det kreves et enormt dokumentasjonsarbeid for å oppnå denne sertifiseringen. Nå som vi har papirer på at arbeidet vårt er i orden, blir det mer tyngde i ordene når vi snakker med våre leverandører om menneskerettigheter og ordentlige arbeidsforhold, sier markedsdirektør direktør Nikolaj Hust i Claire Group AS til tøj.

Forventer sertifiserte leverandører

Claire Group med tydelig merking på sine nettsider.

Selskapet må nå regne med jevnlige og uanmeldte kontrollbesøk, både i eget og produsentenes hus. Ifølge markedsdirektøren vil dette gi kundene en stor sikkerhet når de kjøper varer fra Claire Group. Men han understreker at god CSR ikke alene handler om kontroll: – For hva om leverandørene slipper inn barnearbeiderne igjen når kontrolløren har reist?, spør han.

– For oss handler god CSR om forståelse og holdninger. De kravene vi stilte til leverandørene våre for flere år siden har de etterlevd, og nå ser de fordelen ved å få sine fabrikker kontrollert: De kan vise dokumentasjonen til alle sine kunder, så dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Hust til Tøj.

Nå forventer Claire Group at alle selskapets leverandører også sertifiserer seg, etter den internasjonale handelsorganisasjonen FTAs code of conduct, BSCI, senest i 2015.

Les med om Claire Group sin sertifisering på nettsidene til Tøj.

Powered by Labrador CMS