woolmark_illustrasjon_bredde.jpg

Woolmark designkonkurranse

Woolmark relanserer i år sin store designkonkurranse. I Norden samarbeider organisasjonen med Oslo Fashion Week og Svenska Moderådet.

Publisert

Konkurransen, som Karl Lagerfeld og Yves Saint Laurent vant i 1954, den gang som to uskrevne blad og i regi av det Internasjonale Ullsekretariatet. I anledning relanseringen av The Woolmark Prize har Australian Wool Innovation inngått samarbeid med blant annet Council of Fashion Designers America, British Fashion Council, Chambre Syndicale de la Couture, Oslo Fashion Week og Svenska Moderådet for å fremme merino ull og lokale talenter.

to nordiske designere plukket ut

OFW og SM fikk i oppdrag å finne to designere som kunne representere den nordiske regionen, og de to designmerkene er allerede plukket ut og i gang med å tegne sine bidrag, hvorav et antrekk skal vises sammen med skissene foran den europeiske juryen, som består av blant annet designerne Dean og Dan Caten i DSquared2 og Alexandra Shulman fra britiske Vogue.

Den europeiske vinneren vil gå videre til en internasjonal finale hvor man konkurrerer med de andre verdensdelene. Den europeiske vinneren vil vinne en pengepremie som muliggjør produksjon av kolleksjonen og visning av denne på en internasjonal moteuke i Paris, London, Milano eller New York – etter eget valg. Vinneren internasjonalt vil få et garantert salg gjennom butikker man har inngått samarbeid med: Bergdorf Goodman, Harvey Nichols, Lane Crawford – for å nevne noen.

Presenteres etter 18. mai

De to nordiske designerne er allerede plukket ut, og når de har levert sine skisser vil alle de europeiske kandidatene presenteres etter 18. mai. Selve jurymøtet med den prestisjetunge juryen finner sted i begynnelsen av juli og rett etterpå vil den europeiske vinneren være klar. Vedkommende får velge i hvilken motemetropol hun eller han vil presentere sin kolleksjon i 2013, og går da videre til den internasjonale finalen basert på visningen og hele kolleksjonen

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 redaksjonen@tekstilforum.no

Redaktør:
Georg Mathisen
90 93 28 97