«Dyrevennlig» - ny app for bevisste forbrukere

I dag, 10.november, lanseres Dyrevernalliansens nye app – «Dyrevennlig». Appen har fire kategorier: hygiene og kosmetikk, klær, vegetar og kjøtt, egg og meieri-produkter.

Publisert

Det vil si at man nå kan både sjekke om en matvare er dyrevennlig eller hvilken butikk som har et vegetariske produkt. Det er også mulig å sjekke om en butikk selger pels, eller om et merke tester på dyr. Appen er gratis.

Appen blir oppdatert av Dyrevernalliansen kontinuerlig, og representerer Norges beste oversikt over dyrevennlige produkter. Produktene i guiden er vurdert etter bestemte kriterier, og får grønt, gult eller rødt lys. I vurderingen av de animalske produktene tas det utgangspunkt i sentrale velferdsbehov for hvert dyreslag, og det blir vurdert i hvilken grad disse er oppfylt. Dyrevernmerket gir alltid den beste garantien for bedre dyrevelferd.

Dette er en del av vår helhetlige policy på dyrevennlig forbruk. Vi vet at forbrukerne har blitt mye mer bevisste på dyrenes velferd når de handler mat, klær og sminke. Med den nye appen ”Dyrevennlig” sparer folk tid i jakten på dyrevennlige produkter, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Den nye appen erstatter appene «Pels» og «Dyretestet», i tillegg til å inneholde den nyeste produktguiden, hvor forbrukeren kan søke opp dyrevennlig mat. Kleveland håper den nye appen vil føre til et mer bevisst forbruk.

– Vi håper appen vil være både lærerik og inspirerende, og føre til at folk kanskje tenker mer over hva de kjøper. Vi oppfordrer folk til å stille spørsmålstegn og også be butikkene om å ta inn varer. Pressemelding)

Powered by Labrador CMS