dunjakke.jpg
dunjakke.jpg

Er dun fra levende fugler ok?

Svanemerket skal snart revidere sine miljøkrav til tekstiler, skinn og lær, og ønsker dine innspill.

Publisert

Nordisk Mijljømerking holder nå åpen høring om de nye kravene, og målet er å stimulere til best mulig miljøtilpasset produksjon.

Foreslår å senke økologisk krav

Et av de mest sentrale spørsmålene Nordisk Miljømerking vil at høringen skal gi innspill til, er om andelen økologisk bomull i den svanemerkede produksjonen skal senkes fra 100 til 10 prosent. Bakgrunnen er den lave andelen økologisk bomull på markedet. Stiftelsen ønsker fortsatt å stimulere til etterspørsel av økologisk bomull, samtidig som den håper at miljømerket Svanen vil få større gjennomslagskraft på markedet. - Dette vil igjen være positivt for etterspørselen etter økologisk bomull og som vil redusere miljøbelastning i andre prosesser i tekstilproduksjonen, skriver Nordisk Mijljømerking på sine nettsider.

Dun og fjær fra levende fugler

Andre sentrale endringsforslag er å innføre forbud mot bruk av flammehemmende midler, biocider og antibakterielle stoffer. Stiftelsen vurderer også å forby mulesing av merionoull-sau og plukking av dun og fjær fra levende fugler.Delta, eller les mer om høringen på Nordisk Mijljømerking sine nettsider

KONTAKT

P.b. 130, N-2261 Kirkenær
469 41 000 [email protected]

Redaktør:
Ove Hansrud
909 12 121