Innkjøpsukene går som planlagt. Her fra Just Another Agencys showrom.
Innkjøpsukene går som planlagt. Her fra Just Another Agencys showrom.

Innkjøpsuker som planlagt

Etter at Oslo Design Fair meldte at messen ble avlyst på grunn av smittevernbestemmelser har mange spurt om hva som skjer med innkjøpsukene i Oslo i august. Både Moteforum, Norwegian Fashion Center og leverandører i de øvrige showrommene beroliger: Alt går som planlagt.

Publisert

Innkjøpsukene for klesbransjen er ikke messe, men avtalte innkjøp mellom innkjøpere og de ulikeleverandørene, i separate showrom. Både Norwegian Fashion Center på Fornebu og Moteforum på Skøyen, som rommer mange utstillere, opplyser at det ikke legges opp til noen form for fellesarrangementer eller festivitas i forbindelse med innkjøpene denne gang. Begge steder har leietakerne blitt oppfordret om å spre avtalene så godt det er mulig. Det blir lagt opp til en hyggelig ramme rundt innkjøpene, men med vertskap som sørger for at alle smittevernregler blir fulgt, og at det ikke oppstår køer og menneskeansamlinger.

Fashion Week på Fornebu er strukket ut i tid for å unngå at det samles for mange samtidig, og varer fra 8. til 21. august. Moteforum kjører sin moteuke som planlagt fra 8. til 14. august, men senteret er åpent, og leietakerne tar mot kunder som ønsker å komme på andre tidspunkter.