Miljø og sosialt ansvar viktig for Bessie

Miljø og sosialt ansvar blir stadig viktigere for B Jeans by Bessie. Fra materialvalg til alle prosesser ned til den minste detalj i egen fabrikk i Italia, sier daglig leder Kasper Bo Petersen.

Publisert

Av Helle Mathiesen

- For meg er bæredyktighet mer enn økologi. Det er også CSR – sosialt ansvar. B Jeans by Bessie blir produsert i Europa på en dypt ansvarlig måte, hvor vi både tar hensyn til det globale miljø, medarbeiderne og de forbrukerne som skal bruke klærne. Konkret betyr det eksempelvis at vi ikke anvender miljøskadelige enzymer når vi bleker, farger og vasker tekstiler, vi sparer på vannforbruket, og vi fremstiller klærne av gode metervarer med en bearbeiding av høy kvalitet, sier Kasper Bo Petersen.

- Hvordan arbeider Bessie med begreper som bæredyktighet og ansvarlighet?

Bessie deltar som vanlig på alle minimessene i Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø fra 16. til 22. april.
Bessie deltar som vanlig på alle minimessene i Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø fra 16. til 22. april.

- Vi bruker store ressurser på innovasjon, vi håndplukker og tester selv hver eneste metervare. En annen fordel er at vi selv er produserende og kan styre alle prosesser selv. Våre valg av tekstiler og produksjonsmetode garanterer lang holdbarhet, så klærne eksempelvis ikke ser forvasket ut eller går mister fasongen etter kort tid. Også i vår design bestreber vi oss på å være ansvarlige ved at designe et klassisk look med moderne detaljer, som kan følge moden i mange år.

- Hvordan tror du utviklingen blir i de neste årene? Vil forbrukerne i økende grad etterspørre mote som er produsert med ansvar for miljø og sunnhet?

- Jeg håber virkelig at bæredyktighet blir et viktig argument når forbrukerne velger klær i fremtiden. Men jeg frykter at markedet blir mer splittet. En del forbrukere vil sannsynligvis fortsatt gå etter billige produkter produsert i Østen, hvor CSR og miljø ikke er et avgørende parameter, mens en mindre gruppe av forbrukerne vil etterspørre bæredyktig mote.
Generelt ser vi et globalt samfunn hvor ulikheten vokser, og det tror jeg dessverre også kommer til å avspeile seg i moteverdenen.

- Gi et konkret eksempel på deres kolleksjon for høst/vinter 18/18 vil være særlig relevant for innkjøpere med interesse for bæredyktig mote?

- Alle B Jeans by Bessies kolleksjoner er bæredyktige fra A til Å, for ansvarlighet er en helt grunnleggende faktor i vår filosofi.

I produksjonen legger vi stor vekt på miljø og CSR i alle våre produkter, så derfor er hele vår kommende kolleksjon relevant for innkjøpere med interesse for bæredyktighet.

Powered by Labrador CMS