Foto © BSR

Lindex løfter fram kvinnelige tekstilarbeidere

På den internasjonale kvinnedagen setter Lindex fokus på kvinnelige tekstilarbeidere og HERhealth; et initativ som gir kvinnelige tekstilarbeidere opplæring innen helse.

Publisert

Lindex gir 10 prosent av omsetningen sin fra 8. mars til HERhealth.

- Kvinner er sentrale for virksomheten vår i Lindex. Hovedandelen av våre kunder, ansatte og tekstilarbeiderne som lager klærne våre, er kvinner. Vi vil støtte den internasjonale kvinnedagen sammen våre kunder og ansatte, og løfte kvinnene som lager klærne våre, sier Sara Winroth, bærekraftssjef i Lindex.

Lindex har jobbet med HERhealth siden 2012 for å forbedre forholdene for kvinnelige tekstilarbeidere. HERhealth er et initiativ som ledes av Business for Social Responsibilty (BSR). Gjennom initiativet får kvinnelige tekstilarbeidere opplæring innen helse, for å øke deres kjennskap og tilgang til helsefremmende tjenester. Siden Lindex startet arbeidet med HERhealth, har de nådd ut med helseopplæring til bortimot 13 000 kvinner i Bangladesh, India og Pakistan.

- For oss i Lindex er HERhealth et initativ som treffer rett i hjertet. Vi har engasjert oss i flere år, og for å nå enda flere kvinner donerer vi 10 prosent av omsetningen på den internasjonale kvinnedagen til HERhealth, sier Winroth.

Innsamlingen vil gå til HERhealth-prosjekter i Bangladesh, Kina, India og Myanmar.

Powered by Labrador CMS