En flaske vann pr plagg

Bare en vann flaske er nok til å produsere et nytt Even Better Denim-plagg hos Lindex.

Publisert

Lindex lanserer nye, Even Better Denim plagg som er mer bærekraftige enn noensinne. Vaskeprosessen for ett par jeans krever 50-70 liter når den er gjort på den konvensjonelle måten. Lindex har nådd nye nivåer med sin Even Better Denim, som er laget med en vaskeprosess som bare krever en flaske vann.

- Vi undersøker hvordan vi kan tilby kundene våre denim med minst mulig miljøpåvirkning. Vi er veldig glade for å lansere disse nye Even Better Denim plaggene, hvor vi gjennom samarbeid og ny teknologi har nådd en ny milepæl, sier Anna-Karin Dahlberg, bærekraftsjef for Lindex.

Lindex sine nye Even Better Denim-plagg er utviklet i samarbeid med en spansk denimkonsulent, Jeanologia, og er laget med den mest bærekraftige vaskeprosessen. Ny teknologi med luft og laser er brukt for å oppnå resultatene. Det er kun brukt 2 liter vann, en flaske, i vaskeprosessen. Prosessen er bedre for miljøet og for de som jobber i produksjonen.

Even Better Denim-plaggene er også laget av mer bærekraftige materialer, for eksempel resirkulert bomull og resirkulert polyester. Plaggene er farget i det reneste indigo-fargestoffet på markedet som er bedre for både miljøet og menneskene som jobber i produksjonen. Plaggene har også mer bærekraftige detaljer som knapper, glidelåser og lommer, heter det i en pressemelding fra Lindex.

Lindex sin denimreise med å produsere denim på en mer bærekraftig måte i 2014. I dag er 100 prosent av Lindex denim-sortimentet Better Denim laget av mer bærekraftige materialer og med mer bærekraftige vaskeprosesser som bare bruker 8-12 liter vann. Lindex jobber kontinuerlig med små kolleksjoner av Even Better Denim-plagg for å utvikle sitt mer bærekraftige denim-sortiment ytterligere ved å søke innovasjoner og utforske nye løsninger. Ambisjonen med Even Better Denim er å finne forbedringer som senere kan implementeres i hele Lindex sitt denim-sortiment.


Powered by Labrador CMS