Lanserer digitalt sykurs

Fæbrik-gjengen er blant kjente norske eksperter som deler sine kunnskaper i digitale kurs lansert av den norske bedriften Fraxx.

Publisert

Fæbrik består av Jenny Skavlan, Ingrid Vik Lysne, Ingrid Bergtun og Mari Nordén. De vil gjennom sitt kurs spre gleden over å mestre symaskinen og bidra til at flere får et bevisst valg til kjøp av klær. – Vi vil spre syglede, og lære bort egenskaper vi har brukt et helt liv på å tilegne oss. Vi ønsker å gjøre det lekende lett å lære å sy. Vi tenker at hvis flere lærer seg å sy vil flere få respekt for tiden og ressursene det krever å produsere klær, og kanskje velge mer bærekraftige måter å skaffe seg nye klær på. Vi finner enormt mye glede ved å sy, og den gleden vil vi at flere skal få oppleve, sier de. Gjennom 15 leksjoner lærer de bort grunnleggende teknikker, hvordan man kan sy om gamle klær og tekstiler og gir inspirasjon til å starte på egne kreasjoner. I tillegg har de utviklet en toalettmappe spesielt for dette kurset, som man guides igjennom fra mønster til ferdig produkt.

Klær, ski, mat og interiør

Dette er et av Fraxx sine skreddersydde digitale kurs som lanseres i disse dager. Andre kjente profiler som skal dele med sine kunnskaper er langrennsløperen Anders Aukland, interiørspesialist Halvor Bakke og mesterkokken Bent Stiansen. Så her kan man bli bedre til å gå på ski, lære mer om hvordan man skaper sitt drømmehjem elle rperfeksjonere sine kunster på kjøkkenet.

Felles for alle kursene er at ekspertene lærer bort sin kunnskap gjennom engasjerende og underholdende innhold.

– Vi mener at måten man lærer på bør avspeile måten vi lever på i dag. Med Fraxx ønsker vi å gi alle tilgang til de dyktigste ekspertene der ute, så man enkelt kan utvikle interessene sine når det passer og uansett hvor man befinner seg. Kurset kan også tas så mange ganger man vil i et år etter kjøp, sier grunnlegger Helle-Vibeke Schütte.

– I dag ser vi et digitalt forbrukermarked som er oversvømt med digitalt innhold og informasjon av veldig varierende kvalitet. Fraxx tilbyr relevant og engasjerende innhold i et skreddersydd digitalt læringsformat, og vi gleder oss til å se responsen på våre første kurs, sier Schütte og legger til: – Fremover vil vi fortsette å knytte til oss flere kompetente og relevante kursholdere i Norge. Planen er å ta konseptet videre og starte opp i det danske markedet, forhåpentligvis i slutten av neste år.

Powered by Labrador CMS