Tekstilforum001-10

Samling på Skøyen

Vi går mot en moteuke hvor det vil skje mye mer i området rundt Norsk Moteforum på Skøyen enn før.

Publisert

11 av agentene som tidligere holdt til i Oslo Fashion House har gått sammen om å etablere Oslo Motesenter AS og flyttet inn i Karenslyst allé vis-a-vis Moteforum. De har inngått en samarbeidsavtale som gjør at de blir en del av Moteforum. Veldhoven Group har lokaler like i nærheten. Blender flytter snart til det gamle transformatorhuset noen hundre meter unna. Oslo Fashion Fair flytter fra sjokoladefabrikken på Rodeløkka og inn i lokalene til Skøyen Bil RSA, vegg i vegg med Veldhoven, under Moteuka. I tillegg er det flere andre aktører i området. Noe som er en stor fordel for innkjøperne. Mindre skyttelbuss og taxi fra sted til sted og mer tid til innkjøp enn før.

Det er klart det var et vemodig øyeblikk da flaggene ble firt og skiltene skrudd ned på Oslo Fashion House i Fornebuveien i begynnelsen av januar, etter over 20 år som motehus. Men tiden var ute, på flere måter. Dermed har tyngdepunktene i norsk motebransje flyttet på seg: Flere aktører samles på Skøyen. Det kan bli flere. Om et år blir det flere ledige lokaler tett ved Oslo Motesenter, så her er det muligheter for andre også. I tillegg til det voksende miljøet på Skøyen har aktører som Voice, Lacoste, Mexx, Fransa og en hel del andre sørget for å skape et miljø i Maridalsveien.

Om det blir mer samling og samarbeid om det som skjer i Oslo under Moteuka/Oslo Fashion Week gjenstår å se. Norsk Fashion Institute (NFI) har tatt initiativ til at Oslo Fashion Week, Norsk Moteforum og Oslo Fashion Fair skal jobbe tettere. Viljen til et tettere samarbeid er nok til stede til en viss grad, men det er langt fram. Her er det mange praktiske og økonomiske hindre som må forseres, og i tillegg må en god del gammel mistro og misforståelser ryddes av veien. Enighet om et felles navn, eierrettigheter, lokalisering, sponsorater. De diplomatiske utfordringene for Gisle Mardal i NFI står i kø.

Derfor er det kanskje grunn til å ta en kikk på hva som har skjedd med København-messene. Der er det i ferd med å komme på plass en felles organisasjon. Det er ingen grunn til å tro at det har vært færre utfordringer på veien fram til en slik organisasjon hos danskene enn det er i Oslo. Visst er det mulig å få en felles paraply, om alle er villige til åfire litt på gamle standpunkter.

Ove Hansrud

Lederartikkelen er hentet fra tekstilforum nummer 1 2010

Bestill abonnement på tekstilforum her

Her kan du laste ned bladet elektronisk

"
Powered by Labrador CMS