Leila Hafzi i Berlin og Oslo
Onsdag åpnet Leila Hafzi Lavera Showfloor under Berlin Fashion Week 2013. 8.februar vender hun etter to år tilbake til Oslo Fashion Week med sin nye kolleksjon Mayalu.
Den nye kolleksjonen består av innovative og skreddersydde brude-, selskaps- og couturekreasjoner, og er den tredje kolleksjonen i serien Royaye Sefid.
Lyse drømmer
«Mayalu» betyr «min kjære» på nepalsk, noe som reflekterer både kjolenes opprinnelsesland og deres hensikt: å feire kjærligheten.
Hafzi blir inspirert av steder der kulturer møtes og samhandler. «Mayalu»-kolleksjonen henter inspirasjon fra bønneflagg som henger over hustak i Kathmandu. Slitt av vind og sol, blir de skarpe kantene myke og røffe - en teknikk gjenskapt i detaljer av ujevnt kuttet silke. Som med alle Royaye Sefid-kolleksjonene, er kjolene tilgjengelige i et bredt spekter av farger.
Sertifisert bærekraftig råmateriale
Leila Hafzi har i over 15 år hatt et nært samarbeid med sine produsenter i Nepal, med norske medarbeidere som følger opp produksjonen. Dette gir Hafzi et innblikk i hverdagen til både leverandører og arbeidere. Under forrige produksjonstur til Nepal i desember, inviterte Hafzi med seg Eco Age sin nærmeste rådgiver innen bærekraftighet, Jocelyn Whipple, som kunne bekrefte at Hafzis produksjonsforhold holder høyt nivå med tanke på både menneskerettigheter og arbeidsforhold. Whipple fremhevet især Leila Hafzis organza silke som et unikt, bærekraftig produkt med en kvalitet verdig en kunde som Gucci. Silketråden som brukes i vevingen er nå endelig sertifisert som et bærekraftig råmateriale, og målet er å kunne invitere andre motehus i den internasjonale sfæren til å ta i bruk disse materialene.
- Jeg har endelig kommet til kjernen av det arbeidet jeg startet i 1997. Vi har en unik nærkontakt med leverandører i hele produksjonskjeden, og følger med på om alt går forsvarlig for seg, sier Leila Hafzi. Hun understreker at arbeidet med å etablere en miljøvennlig produksjonssyklus er på langt nær over, og legger til: - Gjennom mange års førstehåndserfaring med å jobbe i et utviklingsland, ser vi at vi har kommet langt. Nå er vi sikre på at vi vil komme i mål og overvinne utfordringene, en etter en.