Mer synergi mellom CIFF og CIFF YOUTH

Blant nyhetene fra moteuken i København er en større grad av integrasjon mellom barne- og teen-motemessen CIFF YOUTH og CIFF.

Publisert Sist oppdatert

I vinter skiftet CIFF Kids navn til CIFF YOUTH, og messen flyttet fra Forum inne i København til Bella Center. CIFF YOUTH fikk sin egen inngang, og det ble krevet særskilt billett til messens univers i H-hallen, noe som møtte en del kritikk blant utstillere og messegjester.

Denne kritikken har CIFF-teamet tatt til etterretning, og i august vil det bli uhindret adgang for besøkende med CIFF-billett til å komme inn i det området der viser nyheter innenfor mote, livsstil og accessories til barn og ungdom.

- Vi ønsker å skape bedre synergi mellom CIFF og CIFF YOUTH, og denne gang vil vi åpne opp mellom H-hallen (CIFF YOUTH) og HB3 (CIFF – Urban), slik at det vil være lettere for våre jester å bevege seg fritt mellom de to messene. Vi har også gjort en endring i billettsystemet, som vil gjøre det enklere for gjestene å få adgang til begge messer uten å måtte gjøre to separate registreringer, forklarer Marianne Orlowitz, Marketing Operations Manager på CIFF.

Hun legger til at utendørsområdet i Nordgården vil være tilgjengelig for både CIFF og CIFF YOUTH-gjestere. Arealet vil som vanlig by på både hyggelige lounge-områder og spisesteder.

Events i CIFF Showrooms

I løpet av messedagene kommer det til å foregå en rekke aktiviteter og events i CIFF Showrooms. Det blir for eksempel arrangert et moteshow i andre etasje, hvor merker som stiller ut i CIFF Showrooms kan vise nyheter til Spring/Summer 2020. I tillegg vil det også bli en skoutstilling.

CIFF i Paris

Allerede i juni er CIFF klar med sesongens første aktivitet, idet CIFF Paris finner sted den 21.-24. juni 2019 i Garage Amelot i det populære Marais-kvarter i Paris. Her vil det bli vist et kuratert utvalg av nordiske og internasjonale dame- og herretøymerker sammen med kunstneriske spesialutstillinger.

- Paris har lenge vært motemetropol nummer én, og nå bringer vi en ny dimension til den kommende moteuken i byen. I Garage Amelot vil vi skape et dynamisk event, hvor vi kan engasjere oss og etablere nye forbindelser, flytte grenser, skape forretning og få mulighet for å tilføre noe av den danske mote-, design- og bæredyktighetskulturen, sier CIFF’s direktør Kristian W. Andersen.

Revolver med fornyelse og inspirasjon

Revolver Village arrangeres som før i og omkring Øksnehallen, hvor messen danner ramme om et mote-univers med fokus på designdrevne damemote- og herremotemerker fra Skandinavia og likesinnede internasjonale merker.

Revolver har en ambisjon om konstant å utvikle omgivelsene, slik at messegjestene hver sesong opplever et fornyet og inspirerende miljø.

Fremtidens messer i København

Det har i lang tid vært snakk om en mulig flytting av sommermoteuken i København fra august til juni eller juli måned. Men i april kunne moteukens parter melde at Copenhagen Fashion Weeks sommer-utgave inntil videre fortsatt skal arrangeres i uke 32.
Dansk Mode & Textil, Copenhagen Fashion Week, Wear, CIFF og Revolver ble enige om at SS20-moteuken går 6.-9. august 2019, mens SS21-moteuken arrangeres fra den 4.-7. august 2020 med showdager fra tirsdag til torsdag og messedager fra onsdag til fredag. AW20-moteuken er fastsatt til den 28.-31. januar 2020.

Aktørene er i fortsatt dialog med henblikk på å få en avklaring på sommermoteukene fra 2021 og videre fremover. Denne avklaringen forventes å komme før den kommende moteuken i august.