Facit for innkjøpsukene:

Facit etter innkjøpsukene: Forsiktig optimisme og fornøyde leverandører
Facit etter innkjøpsukene: Forsiktig optimisme og fornøyde leverandører

Optimisme etter en god sommer

To gode sommermåneder har tydeligvis gitt innkjøperne en solid optimistinnsprøyting. Når innkjøpsukene nå nærmer seg slutten, melder mange godt fornøyde leverandører om godt salg til noe forsiktige, men optimistiske butikker.

Publisert

På forhånd knyttet det seg stor spenning til hvordan corona-pandemien skulle påvirke høstens innkjøp. Mange butikker har en svært vanskelig vår bak seg, men nordmenn på ferie i hjemlandet har bidratt til at de fleste kan se tilbake på en meget god sommer. Og det preget tydeligvis mange innkjøpere når de tok plass i showrommene i Oslo de to siste ukene. Men mange er i oppryddings- og omstillingsmodus og konsentrerer seg om færre leverandører enn før.

Riktig nok var det noen innkjøpere som meldte avbud og unngikk å reise til Oslo, men de fleste kom, og stort sett meldes det om godt salg fra leverandørene. Oppfordringen om å spre avtalene ut over et lengre tidsrom, unngå køer og store folkeansamlinger er fulgt opp på en meget god måte. Her har alle tatt ansvar for å tilby innkjøperne trygge handelsarenaer.

Smittevernreglene ble fulgt til ...punkt og prikke
Smittevernreglene ble fulgt til ...punkt og prikke

Både fra Norwegian Fashion Center, Moteforum og de andre showrommene meldes det om meget disiplinerte utstillere og innkjøpere som tok smittevernreglene på alvor. Og for de fleste har færre avtaler pr dag gitt en hyggelig tilleggsgevinst: Med mindre stress og bedre tid til hver avtale er det mange som melder om at innkjøperne har lagt inn større ordre enn før. Men fordi noen holdt seg hjemme, vil det være mye oppsøkende virksomhet med mange selgere på veien de neste ukene.

En undersøkelse blant utstillerne i Norwegian Fashion Center viser at alle støttet helhjertet om grepet om å forlenge innkjøpsperioden, og de var godt fornøyde med de smitteverntiltakene som ble gjort. Men alle var enige om at nærmere to uker er for lang tid, og ser fram til mer normale tilstander neste gang. Neste innkjøpsperiode, for sesongen AW 20/21, vil starte 6. februar neste år.

Powered by Labrador CMS