Techtextil, Tecprocess og Heimtextil har slått seg sammen og arrangeres 4. til 7. mai neste år.
Techtextil, Tecprocess og Heimtextil har slått seg sammen og arrangeres 4. til 7. mai neste år.

Tre messer i Frankfurt i mai

Fra 4. til 7. mai 2021 slår Heimtextil seg sammen med Techtextil og Texprocess om enn messetrio i Messe Franfurt.

Publisert

e Olaf Schmidt, visepresident Textiles & Textile Technologies i Messe Frankfurt, mener det er fullt mulig å arrangere messer igjen på dett etidspunktet:

- Ingen av oss kunne forutse konsekvensene og varigheten av pandemien. Og vi er fremdeles på det punktet hvor vi ikke vet når vi vil kunne lage pålitelige planer igjen. Likevel er det god grunn til å være optimistisk. Mot slutten av sommeren fikk Tysklands messe- og utstillingsindustri klarsignal til å holde messer igjen - ikke lenge før den andre bølgen traff oss. I lys av dette er vi lettet over at vi på et tidlig tidspunkt bestemte oss for å utsette neste Heimtextil fra januar til mai 2021. For selv om vi fremdeles er langt borte fra å ha full sikkerhet over planleggingen, har vi tillit til at prosjektene for Heimtextil, Techtextil og Texprocess 2021 kan gjennomføres. I håp om at den nåværende, andre nedlukningen og de ikke mindre utfordrende vintermånedene foran oss vil bli fulgt neste vår av en forbedring av koronasituasjonen.

Å se mot Asia gir oss også grunnlag for optimisme. Der begynte Messe Frankfurt å holde messer i oktober med opptil 150 000 deltakere. Til tross for at måten Kina har håndtert viruset ikke er sammenlignbar med den europeiske tilnærmingen, ser vi likevel situasjonen der som oppmuntrende. Desto mer fordi vi er overbevist om at sosial distansering og effektiv tilførsel av frisk luft er mye lettere å regulere i utstillingshaller enn for eksempel i et kjøpesenter. Videre har vi utarbeidet et meget grundig hygiene- og sikkerhetskonseptet de siste månedene. Naturligvis fortsetter vi å holde nær kontakt med myndighetene og utstillerne våre, hvorav de aller fleste ønsker å se sektoren komme sammen i nær fremtid.

For øyeblikket har rundt 1600 selskaper sagt at de er interessert i å stille ut på neste Heimtextil. Techtextil og Texprocess kan også skryte av veldig gode registreringstall med henholdsvis over 85 og 65 prosent av utstillingsområdet ved tidligere arrangementer som allerede er reservert. Vi anser oss selv som heldige at utstillere og partnere har vist oss slik tillit, og at de selv i krisetider fortsetter å stole på våre messer. Med et omfattende hygiene- og sikkerhetskonsept gjør vi i Messe Frankfurt alt mulig for å sikre at besøkende og utstillere føler seg trygge og kan delta på arrangementene våre med en god følelse, sier Olaf Scmidt i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS