Heidi Furustøl
Heidi Furustøl

Ny daglig leder i IEH

Heidi Furustøl er ansatt som ny daglig leder i Initiativ for etisk handel (IEH).

Publisert

Heidi har lang erfaring som leder, har levert gode resultater fra utvikling av organisasjoner, skapt medlemsvekst og gode økonomiske resultater. Hun kombinerer dette med kremmerånd, profesjonalitet og et brennende engasjement.

- Styret i IEH er meget tilfreds med ansettelsen av Heidi Furustøl - i konkurranse blant flere godt kvalifiserte søkere, sier styreleder i IEH, Knut Lutnæs.

I vurderingen av kandidatene la styret vekt på dokumenterte resultater fra strategisk og operativt arbeid, personalledelse, kommunikasjonsevner, resultatorientering og engasjement.

- Heidi Furustøl oppfyller alle disse kriteriene. Styret ser fram til at hun tar fatt på oppgaven og visjonen om å realisere IEHs ambisiøse strategi. Vi tror Heidi vil sørge for at IEH videreutvikler posisjonen som Nordens ledende ressurssenter for bærekraftig handel og gjør medlemskap i IEH enda mer attraktivt for ansvarlige virksomheter. Styret gleder seg til samarbeidet, sier Lutnæs.

Internasjonal erfaring

Heidi Furustøl er i dag generalsekretær i KFUK-KFUM-speiderne. Hun har tidligere jobbet som generalsekretær i den internasjonale organisasjonen Youth For Understanding, som rådgiver for virksomhetsstyring og HR i Utlendingsdirektoratet, med internasjonalt fengselsreformprosjekt i Justisdepartementet og med sikkerhetspolitikk i blant annet Den norske Atlanterhavskomité. Heidi er utdannet statsviter fra London School of Economics og har hatt en rekke styreverv blant annet i Europabevegelsen og Transparency International Norge.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med så faglig dyktige og engasjerte medarbeidere i Nordens ledende ressurssenter for bærekraftig handel og jeg vil takke styret for tilliten. Jeg er utrolig motivert for jobben og ser fram til å få enda flere virksomheter med på laget, sier Heidi Furustøl som tiltrer som daglig leder 29. mai.

Hun mener medlemmenes erfaringer og engasjement er avgjørende og viktig i utviklingen av IEHs videre arbeid.

- Men det er et faktum at langt flere bør vise at de tar samfunnsansvar på alvor gjennom et seriøst, målrettet og langsiktig arbeid med etisk handel. Som aktør i en verden hvor ansvarlig leverandørstyring blir stadig viktigere både for bedrifter og offentlige virksomheter, tror jeg samarbeid på tvers av bransjer og sektorer er en viktig del av løsningen framover, sier Heidi Furustøl.

Powered by Labrador CMS