MUD Jeans med Svanemerket

MUD jeans svanemerker nå nesten hele kolleksjonen sin. Ikke mindre enn 40 jeansmodeller kan nå benytte det best kjente miljømerket vi har.

Publisert

- Det er en jungel av sertifiseringer der ute, og det er vanskelig å vite hvilken man skal stole på, og det gjelder selv for oss som profesjonelle, sier Mike Dongelmans, ansvarlig for MUD Jeans i Norge. - Derfor er vi i utgangspunktet sertifiserings-skeptikere her hos MUD Jeans. I løpet av de siste 18 månedene har vi imidlertid jobbet for en sertifisering som vi har drømt om lenge. Det suverent best kjente merket i de nordiske land: Svanemerket, fortsetter han.

Svanemerket er det offisielle miljømerket i Norden. Det er et helthetlig merke som stiller krav til hele produksjonsprosessen og livssyklusen til et produkt, og til alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis.

- Veien fra bomullsmark til olabukse er lang, og vi bryr oss om hvert eneste steg på veien. Vi stiller strenge krav, og det er en omfattende prosess å få svanemerket et klesplagg. Det er derfor litt av en bragd at MUD Jeans nå har sertifisert 40 jeans. Det viser at de mener alvor, og det står det respekt av, sier markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket, Anne-Grethe Henriksen.

Klare forbedringer i verdikjeden

I løpet av sertifiseringsprosessen gjorde MUD jeans mange erfaringer, sier Dongelmans. Han lister opp noen av dem:

* Vi har byttet til 100% resirkulerbare glidelåser.

* Vi har sett fordelene med en kort forsyningskjede: Ikke bare kan vi være bestevenner med alle våre leverandører, men vi kan spore materialer og prosesser på en bedre måte.

* Vi har endelig fått hele bærekraftsmodellen vår dokumentert svart på hvitt, noe som er en stor prestasjon for et selskap som foretrekker å snakke i stedet for å rapportere om hva vi gjør. (Pressemelding)

Fakta om MUDs svanemerkede jeans

Bomullen i jeansene er en blanding av økologisk og resirkulert bomull. At den er økologisk betyr at det ikke er brukt kunstgjødsel og giftige sprøytemidler på bomullmarkene. Alle kjemikaliene som er brukt til å vaske, spinne og farge denim-stoffet er lett nedbrytbare, og kontrollert av Svanemerket. Denimstoffet er produsert i Spania, mens fabrikken jeansene er produsert på ligger i Tunisia, og har gode arbeidsforhold.

Powered by Labrador CMS