Svanemerket KARVE jeans hos Carlings

Jeansmerket KARVE, som designes for Carlings, tildeles Svanemerket som en av de første i Skandinavia. - Miljø og etisk produksjon har vært vårt DNA siden oppstarten, sier designeren.

Publisert

Etter en lang og spennende utviklingsprosess kan KARVE lansere jeans med en tydelig miljøprofil som oppfyller alle kravene for Svanemerket. KARVE er et jeansbrand som er designet utelukkende for Carlings. Kolleksjonen har et rått og moderne uttrykk, og et godt håndverk som sørger for solid kvalitet uten farlige tilsetningsstoffer, og med et godt arbeidsmiljø for alle som produserer KARVE jeans.

-Vi beveger oss inn i en tid der kundene blir mer og mer miljøbevisste. Å endre en hel bransje er ikke gjort over natten, men vi har hatt et mål siden oppstarten, at KARVE skulle være et brand med tydelige miljøambisjoner. Vi har jobbet tett med Svanemerket og tittet på hele produksjonsprosessen for å se hva vi kunne gjøre grønnere, hele tiden med sertifisering som mål. Vi er derfor utrolig stolt over å klare det og for nå å kunne tilby kundene de første Svanemerkede jeansene på markedet, sier Martin Gustafsson, designer i KARVE.

Svanemerket, som det offisielle miljømerket i Norden, henger høyt blant både produsenter og forbrukere. Hele plaggets livssyklus og miljøproblemer som oppstår underveis i produksjonen utgjør kriteriene for Svanemerket.

- I alt vi omgir oss med, som hudpleie, møbler, leker, vaskemidler og klær kan det være stoffer som er skadelige for mennesker, dyr og planter. Kanskje det bare er i ørsmå mengder, men noen av dem lagrer seg i kroppene våre, og vi vet ikke nok om hvordan miksen av dem kan påvirke helsa på lang sikt. I arbeidet med å gjøre KARVE til et grønt jeansmerke har vi fått en utrolig god innsikt og blitt motivert til å fortsette å jobbe mot målet vårt, sier Gustafsson.

Kolleksjonen lanseres i alle Carlings-butikker våren 2017 og er designet av Martin Gustafsson, tidligere jeans-designer hos Acne og Never Denim. I første omgang lanseres fire styles, to sorte og to indigo jeans fordelt på fire passformer, men tanken er å utvide sortimentet av svanemerkede jeans allerede neste sesong. Produktene er inspirert fra tradisjonell denim, men det er tatt i bruk nyeste teknikk innen produksjon av denimstoff, spesielt utviklet for Karve.Om svanemerkede klær

Inneholder sertifisert økologisk bomull (ingen bruk av kunstgjødsel eller syntetiske plantevernmidler under dyrkingen).

Strenge krav til alle stoffer som brukes i produksjonen for å sikre helse og miljø. 

I prosesser som vask og spinning kan det kun benyttes nedbrytbare stoffer. Disse hoper seg ikke opp i naturen og utgjør ingen fare for dyr og planter. 

Svanemerkede klær følger strenge kvalitetskrav; blant annet krav til hvordan de oppfører seg i vask og fargens holdbarhet.

Svanemerket har kontrollert at fabrikken tilfredsstiller alle Svanens krav til både miljø  og arbeidsmiljø.

Powered by Labrador CMS